Kots piedraud politiķiem: rādīsim jūs mazāk • IR.lv

Kots piedraud politiķiem: rādīsim jūs mazāk

115
Reinis Hofmanis, F64

LTV šefs protestē pret VP apsardzes noņemšanu un Zatlera rosinājumiem mediju likumā

Protestējot pret valdības lēmumu Latvijas Televīzijai (LTV) atņemt Valsts policijas apsardzi un Valsts prezidenta rosinātajiem grozījumiem mediju likumā, LTV ģenerāldirektors Edgars Kots pieļauj, ka LTV varētu boikotēt politiķus un piedāvāt viņiem mazāk ētera laika, piektdien raksta “Diena”.

Kots nav apmierināts ar Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinātajiem grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas liktu 15% sabiedriskā pasūtījuma naudas nodot komercmedijiem. Tāpat Kots norāda, ka televīzija nav apmierināta ar valdības lēmumu, kas paredz, ka no jūlija vidus LTV vairs neapsargās Valsts policiju un televīzijai būs jāmeklē sava apsardze. Valsts līdz šim par Valsts policijas apsardzi pusgadā ir tērējusi 40 tūkstošus latu.

“Man ir tiesības paust attieksmi,” sarunā ar “Dienu” saka Kots, neizslēdzot politiķu boikotu. LTV šefs politiķu gatavību līdzīgu naudas summu – 40-50 tūkstošus latu, kāda nepieciešama LTV apsardzes nodrošināšanai piešķirt vēlēšanu debašu raidījumiem Kots sauc par politisku spiedienu.  “Kad samazinās politiķu uzstāšanās platforma, nauda uzrodas,” uzsver Kots.

Kots laikrakstam nav devis nešaubīgu atbildi, ka, ja valdība piešķirs papildus naudu debatēm, to tiešām iztērēs šim mērķiem. LTV prioritāte esot atrisināt apsardzes jautājumu.

Kots uzskata, ka no politiķu boikota cietēji būtu tikai politiķi, jo “politiķiem būs mazāk iespēju solīt”, tomēr LTV kurators Nacionālajā radio un televīzijas padomē Sergejs Kārītis laikrakstam uzsver, ka, lai arī viņš saprot Kota pozīciju, tomēr politiķu boikotu neatbalsta, jo priekšvēlēšanu laikā sabiedrībai esot svarīgi iegūt informāciju arī no politiķiem.

.

Komentāri (115)

reksa 01.07.2010. 20.52

Ja tādā pašā veidā vienmēr tiktu aizliegti 9.maija un 13.oktōbŗa pasākumi, tad būtu loģiski tā rīkoties arī ar 1.jūlija pasākumu.

Bet…

9.maija un 13.oktōbŗa pasākumi nekad līdz šim netika aizliegti.
Kāpēc tad tik absurda rīcība tagad?

Ko latviešiem nozīmē 9.maijs, 13.oktōbris un 1.jūlijs?

13.oktōbris – Rīgas okupācija uz 50 gadiem.
9.maijs – visas Latvijas okupācija uz 50 gadiem.
1.jūlijs – īslaicīga cerība. Var palasīt Franka Gordona grāmatu, kur viņš apraksta 1.jūliju Rīgā. Pēc padomju okupācijas 1.jūlijs viņiem bija kā svētki. Tad sekoja vācu okupācija. Jā. Bet 1.jūlijā bija cerība. Jo galvenais ienaidnieks tika padzīts no Rīgas. Rīgā plīvoja Latvijas karogi un skanēja Latvijas himna. Cilvēki priecājās, ka atbrīvojušies no padomju okupantiem.

1.jūlijs parāda cilvēku attieksmi pret padomju Krieviju.

+25
-2
Atbildēt

11

    mary75 > reksa 01.07.2010. 20.59

    Nevajag salīdzināt 8 vai 9 maiju, ko visa pasaule svin kā uzvaru par fašismu, ieskaitot arī vietējos krievus, ar šo te 1 jūliju – Latvijas okupāciju.
    Latvija, laikam vienīgā valsts, kas var iedomāties svinēt savas valsts okupāciju.
    Vienus cilvēkēdājus nomainija citi cilvēkēdāji, un mēs svinam, šizofrēnija.

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    mary75 > reksa 01.07.2010. 21.21

    Jā, 8 maijā pasaule piemin kara upurus, un 9 maijā vietējie krievi svin savus uzvaras svētkus.
    Nu un?
    Tas nozīmē, ka mums tagad jāsvin diena, kad mūs okupēja vācieši?
    Lai tikai ieriebtu krieviem?
    Bērnišķīga loģika, ja to vispār var nosaukt par loģiku.
    Labi, svinat, ko gribat, katrā populācijā ir savi 10% dažādu dīvaiņu, es ar jums vairs nestrīdos.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    bebiekste > reksa 01.07.2010. 22.23

    >rinķī apkārt
    Nacionālradikāļiem nebūs pa spēkam cīnīties ar Kremļa propagandas mašīnu, ja tā pieķersies notikumiem kādi notika Latvijā 41. gada jūlijā faktiski bezvaras apstākļos. Iešāva sev kājā un izdarīja lāča pakalpojumu Latvijai.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > reksa 01.07.2010. 21.38

    te nu Tu kļūdies. Latvijas valsti iznīcināja Molotova – Ribentropa pakts un es neticu, ka Freimanis ar Šiškinu par šo paktu līdz šai dienai nekā nebija dzirdējuši. Tā tad šis pasākums ir vai nu apsalūta sulbuma izpausme, jeb klaja provokācija, kas jau robežojas ar starptautisku kaitējumu valstij.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > reksa 02.07.2010. 02.01

    _”…Nevajag salīdzināt 8 vai 9 maiju, ko visa pasaule svin kā uzvaru par fašismu, ieskaitot arī vietējos krievus, ar šo te 1 jūliju – Latvijas okupāciju…”_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    jo talak jo trakak.
    es pashlaik tiesham nezinu ar ko es runaju, bet man jaatbild.
    krieviem par WW2 ir atshkirigs priekshstats no ta kas zinams mums un “visai pasaulei”. tiem viss karsh ir “Veljikaja Otjechestvennaja..” vai “Osvoboditeljnaja vojna” lai gan tikai 2 gadus no 6 gadu ilgusha 2. Pasaules kara, resp. ta videjo posmu krievi varetu devet par tadu pec butibas, pirmais 2-gadu posms tika aizvadits sadarbiba ar nacistisko Vaciju un pedejais 2-gadu posms krieviem bija Eiropas valstu anekteshana un okupacija. kur iegaja tur palika.
    vai par to ir vel jastasta, vai tas vel ir jaskaidro??
    9. maija vinji svin savu Eiropas Pakljaushanas vai Iekaroshanas gadadienu, vai tas vel kadam ir slikti redzams??

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > reksa 01.07.2010. 22.20

    Aldi, 40. gada 1. jūlijā cilvēkiem bija ilūzijas, kas ātri vien pārgāja, redzot vācu rīkošanos. Bet tas gan, bija priecīgi tikt no “krieviem” vaļā (pēdiņās tāpēc, ka tos neuzskatu par visiem krieviem).

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    reksa > reksa 01.07.2010. 21.15

    Pirmkārt, par kādu fašismu tu runā? Par Musolini fašistiem? Nē, taču. (Nu kāpēc tad tik neprecīzi izteikties? Ja tie ir vācu nācionālsociālisti, tad tā viņus arī vajadzētu saukt, lai nerastos pārpratumi.)

    Otrkārt, kāds sakars pasaulei, ja mēs runājam par Latvijas okupāciju?
    8.maijā piemin Otrā pasaules kaŗa upuŗus. Nekur brīvajā pasaulē nesvin nekādas “uzvaras dienas” un nekādus 9.maijus. Tā kā, 9.maijs ir tikai un vienīgi Latvijas okupācijas diena (vai arī diena, kuŗā okupanti svin to, ka ir okupējuši Latviju). 9.maijs neparāda nekādu attieksmi pret nācionālsociālismu, tas parāda viņu attieksmi pret Latvijas neatkarību, tāpēc droši var teikt, ka 9.maiju svin lielākoties tie, kas paši ir ļoti līdzīgi nācionālsociālistiem. Vācu nācionālsociālisti nicināja ebrejus, bet krievu nācionālsociālisti nicina latviešus.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > reksa 01.07.2010. 22.07

    piekrītu – attieksmei vajadzētu būt vienādai pret visiem provokātoriem. Arī es uzskatu, ka, ja 9. “svinībās” piedalās arī Ušakovs, tad tā ir klaja provokācija, bet, kurš tad iesēdināja Ušakovu mēra krēslā, ja ne mēs – latvieši:) Sāksim no tā grūtākā gala. Iziet uz ielas stundu garā gājienā, “kliedzošā datumā” – tās ir pupu mizas, salīdzinot ar to, ka mums ilgsotši ir jāsargā sava valsts, valoda utt. Piedod par sprediķi :) Bet, ja par “kliedzošajiem” datumiem, tad es uzskatu, ka mēs no 16. marta vairs nevaram atkāpties, 16. marts jau ir kļuvis par vēsturisku simbolu Latvijā – tad lūk, šis Šiškina “izgājiens” vājināja arī 16. marta starptautiskās pozicijas. Redzēsi – nākošajā pavasarī Kremlis skaļā balsī vilks paralēles starp 16. martu un 1. jūliju un uzpūtīs šīs diens tusiņu par starptautiska mēroga notikumu – ar to varam tagad rēķināties. Varam arī nerēķināties – kā mums ērtāk :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    reksa > reksa 01.07.2010. 21.46

    Pilnīgi iespējams, ka Freimaņa pasākums ir absolūtā stulbuma izpausme.
    Un pilnīgi iespējams, ka tā ir klaja provokācija.

    Bet ne jau par to ir viss šis stāsts.

    Es salīdzinu valsts rīcību attiecībā uz 1.jūlija, 9.maija un 13.oktōbŗa pasākumiem.
    Vai nu tie visi ir jāatļauj vai arī visi jāaizliedz.

    Attieksmei ir jābūt vienādai pret VISIEM PROVOKĀTORIEM.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > reksa 01.07.2010. 21.47

    Interesanti, kā vācieši neonacistiem atļauj rīkot gājienus Hitlera dzimšanas dienā un neviens nekādu starptautisku skandālu tur nesaskata??? Mums tāds sīkas provinces pilsēteles mietpilsoņu sindroms: nedod dievs izdarīt ko tādu, kas varētu nepatikt kādam kaimiņam.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    reksa > reksa 01.07.2010. 21.27

    Kurš tad saka, ka 1.jūlijs ir jāsvin? Es saku, ka 1.jūlijs, 9.maijs un 13.oktōbris ir līdzīgas dienas. Un ja aizliedzam vienu no tām, tad ir jāaizliedz visu šādu dienu svinēšana.

    Un starp citu, lai cik vāci nācionālsociālisti būtu slikti, runājot par konkrētu dienu – 1941.gada 1.jūlijā viņi taču neiznīcināja Latvijas valsti, jo tā jau bija iznīcināta iepriekš. To bija izdarījuši tie, kuŗus 1.jūlijā izdzina no Rīgas. Tā taču ir patiesība.

    Svinēt 1.jūliju ir muļķīgi un stulbi, tā varētu būt provokācija, bet svinēt 9.maiju un 13.oktōbri – tā vispār ir pretīga ņirgāšanās.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

lolita_valta 01.07.2010. 21.36

Šet ir Freimaņa teksts! Tomēr derētu izzlasīt

“Paziņojums
Sakarā ar manis Rīgas Domē pieteikto gājienu šī gada 1. Jūlijā pulksten 19.00 par godu 69. Gada dienai kopš Rīga atbrīvota no PSRS okupantiem paziņoju sekojošo:
Gājiens ir paredzēts vienīgi, lai godinātu tos latviešu patriotus – partizānus, aizsargus un bijušos Latvijas armijas karavīrus, kuri bruņotā cīņā ar padomju okupantiem, pirms vācu karaspēka ienākšanas, atjaunoja uz dažām dienām Latvijas republiku Rīgas priekšpilsētās – Bolderājā, Daugavgrīvā, Buļļos, Mīlgrāvī un Jaunciemā, sešās apriņķa pilsētās (Cēsīs, Jelgavā, Talsos, Valkā, Valmierā un Ventspilī). 13 mazpilsētās – Ainažos, Alūksnē, Apē, Kandavā, Limbažos, Ogrē, Salacgrīvā, Saldu, Siguldā, Slokā, Smiltenē, Strenčos un Valdemārpilī kā arī daudzos pagastos kā arī tiem nacionāliem partizāniem, kuri turpināja cīņu pret padomju okupantiem 1944 – 1956 gados, bet, diemžēl, Latvijā valdošā prokremliskārežīma dēļ nav

+18
-2
Atbildēt

0

Mārtiņš Pilsētnieks 01.07.2010. 20.03

Pirmkārt, no mušas uztaisīja ziloni – gribēja viens trakais iet gājienā, būtu aizgājis un neviens pat nepamanītu, bet visiem vajadzēja celt brēku. Otkārt, par spīti tiesas spriedumam valsts vara izmanto visas iespējas, lai panāktu savu (gājiena nenotikšanu) – šajā gadījumā liekot DP aizturēt Freimani – vai tās var saukt par demokrātiskām metodēm?

+17
-5
Atbildēt

2

    ievuliitis > Mārtiņš Pilsētnieks 01.07.2010. 20.22

    No tādas mušas vienmēr taisīs ziloni, neatkarīgi no tiesas, DP, un citu rīcības vai bezdarbības.
    Ja tāda Freimaņa nebūtu ieinteresētiem spēkiem tas būtu jāalgo, lai panāktu vēlamo efektu. Bet tagad – par velti dabūja. Vot gudrinieki!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    bebiekste > Mārtiņš Pilsētnieks 01.07.2010. 20.15

    Eiropai (un ne tikai) ir bēdīga pieredze ar trakajiem, kurus pamanīja par vēlu.
    Bet par gājiena apturēšanu jāpiekrīt – ja tiesa atļāva, tad bez jauniem argumentiem apturēt nevar. Gribu redzēt gan tiesas spriedumu, gan DP argumentus.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu