Pirmos divus gadus varēs iztikt bez tehniskās apskates • IR.lv

Pirmos divus gadus varēs iztikt bez tehniskās apskates

20
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Jaunām automašīnām tehniskā apskate būs jāveic divus gadus pēc reģistrācijas

Jaunajām automašīnām tehnisko apskati varēs veikt divus gadus pēc reģistrācijas, paredz valdības otrdien atbalstītie grozījumi ceļu satiksmes likumā. Pašreizējā kārtība nosaka, ka tehniskā apskate jāveic reizi gadā.

Plānots, ka vieglajam automobilim, piekabēm ar pilnu masu līdz 3500kg, motociklam, triciklam un kvadriciklam valsts tehnisko apskati pirmo reizi veiks ne vēlāk kā divus gadus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts. Turpmākās apskates jau notiks katru gadu.

Pret grozījumiem likumā iebilda Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, kas valdības sēdē sacīja, ka automašīnu bojāšanās ne tik daudz ir saistīta ar tehnikas valitāti, cik ceļu segumu un braukšanas iemaņām, līdz ar to, pēc Zivtiņa domām, neizbēgami cietītīs satiksmes dalībnieki.

Valdības noteikumos sākotnēji bija paredzēts trīs gadu termiņš jaunām automašīnām, pēc kura jāsāk iziet tehniskā apskate. Uzklausot atsevišķu ministru iebildumus un Zivtiņa priekšlikumu, valdība nolēma likumprojektā paredzēt divu gadu termiņu. Par grozījumiem likumā vēl jālemj Saeimai.

.

Komentāri (20)

a2832728 29.06.2010. 13.36

jaunajaam vajadzeeja 3 gadus, peec tam liidz desmit gadu vecumam katru otro gadu un tikai peec tam, skatoties kaadus rezultaati uzraadijhies iepriekseejaas apskatees, iespeejams katru gadu – tas cilveekus stimuleetu uztureet auto labaa kaartiibaa nevis kaa tagad braukt kaa uz diagnostiku.

uztureesi auto kaartibaa – brauksi 2x retaak!!

p.s arii celju nodokli vajadzeetu atbilstoshi nobraukumam kaa piedevu pie degvielas – mazaak braucoshs lauku onkulis maksaas mazaak un tas buus godiigi.

+7
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 29.06.2010. 13.55

Secinājums pēc Zivtiņa k-ga argumentācijas: jaunu a/m tehnisko stāvokli ietekmē Latvijas autoceļu sliktais tehniskais stāvoklis! Tāpēc viens gads noņemts nost. Tātad valsts vainīga pie a/m sliktā tehniskā stāvokļa un pie tā, ka tik bieži jāveic tehniskā apskate!
Ai, kā valstij vajadzētu šo vienu gadu kompensēt.

+2
0
Atbildēt

0

liina 29.06.2010. 15.03

Ah tad beidzot. Un kāpēc gan ne visā jauna auto garantijas laikā ?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu