Šķēle par nopratināšanu saka vien puspatiesību • IR.lv

Šķēle par nopratināšanu saka vien puspatiesību

39
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Latvijas prokuratūra materiālus no Gērnsijas saņēmusi pārāk vēlu

Prokuratūra nav izvaicājusi Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju Andri Šķēli par viņu kā patiesā  labuma guvēju no Gērnsijas kompānijas "The Yew Tree Trust", tomēr Šķēle ir izvaicāts par "The Yew Tree Trust" piederošās “Ratclift” (pieder 25% “Kempmayer”) dokumentu, kas liecina par 2002.gada 16.novembrī Rīgā notikušu tikšanos starp Gērnsijas grāmatvedi Maiklu Neiglu, advokātu Jāni Lozi, Hariju Krongornu un kādu dokumentos neatšifrētu A.Š., liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija.

Neigla liecības prokuratūrā saņemtas 2007.gada 3.septembrī, savukārt tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas nodošanas termiņš esot bijis pēc mēneša. Gērnsijas advokāta liecības prokuratūrā nonākušas divu audiokasešu veidā, kuru atšifrējumu oktobra sākumā veica Latvijas speciālisti. Līdz ar to lieta tika nodota un prokuratūra nav izvaicājusi Šķēli par viņa un viņa ģimenes locekļiem kā patiesā labuma guvējiem.

Tomēr Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka tobrīd prokuratūras rīcībā bijis kāds izrediģēts  “Ratclift” memoranda dokuments, kas saistīts ar Neigla, Lozes, Krongorna un A.Š tikšanos, par šiem jautājumiem Šķēle pratināts 2007.gada 5.septembrī.

Jau vēstīts, ka Šķēle žurnālistiem trešdien atzina, ka ir dibinājis "The Yew Tree Trust". Viņš skaidroja, ka prokuratūrai šie materiāli ir pieejami kopš 2007.gada, bet viņu neviens neesot pat izvaicājis par tiem. Šķēle arī noliedza, ka būtu patiesā labuma guvējs “Kempmayer” afērā, kā arī dalību citos projektos.

Komentāri (39)

Bebrs 10.06.2010. 18.08

Mūs-vecākās paaudzes vēlētājus, kuri pieredzējuši nekaunības lauksaimniecības uzņēmumu privatizācijā un klozetpodu “atmazgāšanā”, nekas jau vairs nepārsteidz.Paldies #Ir un raksta autorei par Latvijas pētnieciskās žurnālistikas labāko tradīciju turpināšanu!

+35
0
Atbildēt

0

varrvara 10.06.2010. 19.26

Ja Šķēle darbotos biznesā un sistos ar savām lietām (zagtām, kamptām, nopelnītām) tad tā būtu viņa problēma un varbūt arī prokuratūras un tiesas problēma. Taču ja cilvēks, ar tādu reputāciju grib kļūt par Latvijas valstsvīru, tad tā jau arī ir mana un pārējo cilvēku problēma, lai tas nekad nenotiktu.

+36
-3
Atbildēt

0

Kristaps O. 10.06.2010. 18.30

pēc sejas neteiktu, ka nauda viņam atnesusi laimi. Izskatās galīgi nevesels.

+26
0
Atbildēt

3

    Van Excel's > Kristaps O. 10.06.2010. 18.56

    Šausmīgi patīk šitā vieta no pirmās “Mūmijas” – bibliotekāre Evelīna un nodevīgais svoločs Benijs sarunājas kapenēs…

    EVELYN: You know, nasty little fellows such as yourself, always get their comeuppance.
    (Beni suddenly looks worried.)
    BENI: Yeah?
    EVELYN: Oh yes, always.

    Īsta klase, kā viņa pasaka to pēdējo “Oh yes, always.”

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Arija Saleda > Kristaps O. 10.06.2010. 18.34

    politiskais spiediens spiež

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > Kristaps O. 10.06.2010. 18.34

    Zagta nauda laimi nenes. Nekad.

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu