Valdība piekrīt Mērsraga novada izveidei • IR.lv

Valdība piekrīt Mērsraga novada izveidei

27
Gatis Dieziņš, F64

No Rojas novada jaunā vienība varēs atdalīties pēc Saeimas lēmuma

Ministru kabinets (MK) otrdien apstiprināja atzinuma projektu, atbalstot Mērsraga novada izveidošanu, vēstī aģentūra BNS. Atzinums tiks nosūtīts Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, kas likumprojektu par Mērsraga novada izveidi tālāk nevirzīja, kamēr nav saņemts valdības viedoklis. Plānots, ka jautājumu komisijā skatīs jau šonedēļ.

Valdības sēdē raisījās diskusijas par šo jautājumu. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) interesējās, kas notiks ar valsts dotāciju, kuru piešķīra tām pašvaldībām, kas labprātīgi nolēma pievienoties citai pašvaldībai. Finanšu ministrija uzskata, ka dotācija būtu jāatskaita valsts budžetā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) pauda, ka dotāciju nevajadzētu prasīt atpakaļ, norādot, ka tā piešķirta infrastruktūras sakārtošanai, tādēļ tā uzskatāma par valsts ieguldījumu.

Kā informē Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM), sabiedriskās apspriešanas rezultāti liecina, ka no 913 anketām 863 iedzīvotāji piekrīt Rojas novada sadalīšanai, veidojot jaunu Mērsraga novadu. Lai gan sabiedriskā apspriešana atzīta par nenotikušu, jo tajā piedalījās mazāk nekā 30% novada iedzīvotāju, Rojas novada dome 13.aprīlī nolēma piekrist Mērsraga atdalīšanai. Tādēļ RAPLM aicina atbalstīt Rojas novada un Mērsraga novada izveidi tajās administratīvajās teritorijās, kurās novadu veidojošās bijušās pagastu pašvaldības darbojās līdz 2009.gada vēlēšanām.

Jauno novadu domes uz pirmo sēdi varētu sanākt pēc 2013.gada vēlēšanām.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu