Policija: visdrīzāk pret Plataci pastrādāts noziegums • IR.lv

Policija: visdrīzāk pret Plataci pastrādāts noziegums

25

Pirms vairāk kā gada Platacis bija vērsies Valsts policijā saistībā ar viņam izteiktajiem draudiem

"Daudzas tās nianses, kas atklājās šajā nedēļā, jādomā, ka ir kaut kāds vardarbīgs noziegums ir noticis," Valsts policijas priekšnieka Valda Voina piemrdienas rītā Latvijas radio teikto citē BNS. Voins uzsvēra, ka policija nav atmetusi arī versiju par Platača slēpšanos, tomēr šī versija neesot prioritāra.

Policijas priekšnieks arī pastāstīja, ka gūts apstiprinājums tam, ka Platacis liktenīgajā vakarā vēl iegriezies mājās Baltezerā un policija šobrīd mēģina iegūt citus datus par viņa pārvietošanos. Esam jau ziņojuši, ka iesniegumu par Platača pazušanu policija saņēmusi pagājušās nedēļas otrdienā, un šajā pašā dienā Mucenieku rajonā policija atrada Platacim piederošo automašīnu "Mercedes Benz 500".

Voins arī pauda pārliecību, ka notikušā "viens no visreālākajiem iemesliem" ir Platača profesionālā darbība. "Mēs, protams, neatmetam arī citus motīvus, bet, visdrīzāk, tas varētu būt saistīts ar profesionālo darbību," viņš teica. To, ka advokāta pazušana ir saistīta ar viņa profesionālo darbību, paudusi arī Zvērinātu advokātu padome un Platača kolēģi.

Voins radio intervijā arī pastāstīja, ka pirms vairāk kā gada Platacis bija vērsies Valsts policijā saistībā ar viņam izteiktajiem draudiem. Policijā bijis ierosināts kriminālprocess, kurā Platacis bija atzīts par cietušo, un vēlāk process izbeigts. "Pēdējo notikumu kontekstā, protams, viss, kas saistās ar iepriekšējo darbību, kaut kādiem draudiem, tiek izvērtēts. Varbūt tur ir kādi pavedieni, kas vedīs mūs uz nozieguma atklāšanu," viņš teica. Voins neatklāja, kurš Platacim toreiz draudēja, vienīgi norādīja, ka personas ir "pietiekami pazīstamas" un medijos esot nosauktas.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu