Platača pazušanu saista ar profesionālo darbību • IR.lv

Platača pazušanu saista ar profesionālo darbību

29

Pazudušā advokāta Aināra Platača kolēģis Vaznis: Platacis ir nolaupīts vai nogalināts

Pazudušā advokāta Aināra Platača meklēšana pagaidām ir nesekmīga, tomēr Valsts policija otrdien Mucenieku rajonā atradusi Platacim piederošo Mercedes Benz automašīnu, liecina LETA un BNS informācija.

Kā LETA sacījis advokātu biroja "Platacis un partneri" advokāts Aloizs Vaznis, automašīna nav bijusi aizslēgta un, pēc kāda vietējā iedzīvotāja novērojumiem, tā konkrētajā vietā nostāvējusi visu nakti. Automašīnā atradušās arī aizdedzes atslēgas un mantas, kas parasti glabājas salonā. "No paša Platača ne vēsts," norādīja Vaznis. Automašīna juridiski esot piederējusi advokātu birojam "Platacis un partneri", bet izmantojis to pats Platacis. Ko viņš darījis Muceniekos, Vaznim neesot ne jausmas.

Vaznis sarunā ar LETA ir pieļāvis divas versijas, kas ar Plataci varētu būt atgadījies – viņš ir nolaupīts vai nogalināts. Vaznis atzinis, ka šādām bažām esot pamats, taču nav vēlējies konkretizēt iemeslus, kas liek viņam tā domāt.

Ņemot vērā Platača kompetenci un viņa strādāšanu ar sarežģītām lietām, kurās ir dažādas personālijas, viņa pazušana varētu būt saistāma ar advokāta profesionālo darbību, BNS sacīja Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska.

"Tas ir ārkārtējs gadījums," sacīja Kaminska, kura cer, ka Platacis sveiks un vesels atradīsies un atgriezīsies advokātu rindās.

“Mēs viņu atradīsim – dzīvu vai mirušu,” sarunā ar Ir.lv sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), uzsverot, ka nekad iepriekš kāda cilvēka meklēšana nav iesaistīti tik daudz policijas resursu.

Esam jau ziņojuši, ka iesniegums no advokātu biroja "Platacis un partneri" par pazudušo Plataci policijā saņemts otrdien pēcpusdienā, policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Daži no Platača plašāk pazīstamajiem pēdējā laika klientiem ir aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas "Konkors" īpašnieks, Baltkrievijas ieroču eksportētāja "BelTechExport" padomes loceklis Aleksandrs Sadovojs, ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta un pašreizējais Finanšu ministrijas darbinieks Vladimirs Vaškevičs, izspiešanas lietā aizturētais Oto Galsons, atgādina LETA.

Komentāri (29)

iab 25.05.2010. 21.02

Lapseņu sezonu var uzskatīt par atklātu?

+13
0
Atbildēt

0

liice 26.05.2010. 10.55

Bija tāda filma “Astoņķājis” (La Piovra), un personāžs – advokāts Terazīnī…

+10
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 26.05.2010. 14.21

Man kaimiņos dzīvoja 3 māsas. tādas vienkāršas, bez augstām skolām. Tad pienāca laiks, ka bija jākārto mantojuma lietas un jāsadala māja tā, lai būtu godīgi un pareizi. pieaicināja Plataci. katra māsa dabūja pāris štukas, Platacis – māju. Labs advokāts.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu