Lieģis neplāno "aizrotēt" galveno notāru Balodi • IR.lv

Lieģis neplāno "aizrotēt" galveno notāru Balodi

6
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Tieslietu ministra pienākumu izpildītājs nav informēts par plāniem pārcelt amatā UR Galveno valsts notāru Ringoldu Balodi

Tieslietu ministra pienākumu izpildītājs, aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) neapsver iespēju “aizrotēt” Uzņēmumu reģistra Valsts galveno notāru Ringolu Balodi, Ir.lv apliecināja Lieģis.

Kā norādīja Lieģis, viņš pats šādu iespējamību nav rosinājis un vispār par to pirmo reizi dzird no Ir.lv. “Neesmu informēts, ka kāds cits šo iespēju apsver,”  pauda Lieģis.

Arī premjera Valda Dombrovska (JL) rīcībā nav informācijas, ka Balodi būtu plānots pārcelt citā amatā, Ir.lv apliecināja Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne.

Laikraksts “Dienas Bizness”, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta, ka tiek apsvērta Baloža rotācija uz citu amatu valsts pārvaldē. Kā iegansts viņa aizrotēšanai varētu kalpot it kā pieļautie pārkāpumi likumā noteiktajā kārtībā un termiņā, nereaģējot uz ieinteresēto pušu sūdzībām saistībā ar Latvijas Kuģniecības lielākā īpašnieka – Ventspils naftas akcionāru sapulces sasaukšanu.

Kā norāda laikraksts,  abas ieinteresētās Ventspils uzņēmumu puses savas intereses aizstāvējušas gan tiekoties personiski ar amatpersonām, gan rakstot sūdzības pašam UR, to pārraugošajai Tieslietu ministrijai (TM) un arī premjeram Valdim Dombrovskim (JL). Valdības vadītājs šīs sūdzības vīzējis Balodim, bet tās “pazūd kā lielā melnā caurumā”, DB izteicās kāds premjeram tuvu stāvošs avots. Pats Balodis laikrakstam sacīja, ka viņam ziņu par šādiem plāniem neesot.

Komentāri (6)

austrisv 07.05.2010. 17.20

Es domāju tieši tāpat, jo Balodis ir TP ieliktenis- tātad politiski angažēta persona, kas pilda trīs skaistuļu intereses, ne valsts likumu! Kā izrādās darbos!

+7
0
Atbildēt

0

ievuliitis 07.05.2010. 17.31

Nu tagad Lieģis to ir uzzinājis un, cerams, painteresēsies, kas un kā ir ar to Balodi.

+6
0
Atbildēt

0

murnieks112233 07.05.2010. 17.09

Bet vajadzētu gan…

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu