Miris bijušais Liepājas teātra aktieris Jānis Makovskis • IR.lv

Miris bijušais Liepājas teātra aktieris Jānis Makovskis

30
Jānis Makovskis. Foto: Krista Burāne no bestbaltic.eu

 

28. jūlijā mūžībā aizgājis kādreizējais Liepājas teātra aktieris Jānis Makovskis (25.07.1953. – 28.07.2016.), teikts teātra mājaslapā.

Aktieris ar spilgtu, Dieva dotu talanta dzirksti – tāds bija Jānis Makovskis, kurš savas spilgtākās lomas nospēlēja astoņdesmitajos gados režisora Oļģerta Krodera iestudējumos – Raskoļņikovu “Noziegumā un sodā”, donu Karlosu “Kastīliešu godā”, Gestu Berlingu “Gestā Berlingā”, Hamletu “Hamletā”, Džigu “Ākstā” – viņu noteikti varēja dēvēt par Krodera aktieri.

“Taču neaizmirstams bija arī viņa Antons Valda Lūriņa iestudējumā bērniem “Punktiņa un Antons”. Un tās nebūt nebija viņa vienīgās lomas… Kur aktiera gaitu sākuma posmā pietrūka amata, Maksis lika lietā sirdi, spēlējot ar atvērtiem nervu galiem un atdodot sevi visu, iemantojot skatītāju mīlestību un kritiķu atzinību,” atminas kolēģi.

Jānis Makovskis dzimis 1953.gada 25.jūlijā Valmieras rajona Rencēnos mežziņa un grāmatvedes ģimenē. 1972.gadā absolvējis Mārupes vidusskolu, pēc tam Tautas kinoaktieru studiju, Dailes teātra 5.studiju, Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti, Liepājas teātra 2.studiju. 1974. -1990. gadā Liepājas teātra aktieris, teikts “Liepājnieku biogrāfiskajā vārdnīcā”.

Liepājas teātrim aktieris veltīja vairāk nekā 15 gadus. No teātra viņš aizgāja, bet pēc pāris gadiem negadījums liedza viņam iespēju atgriezties uz skatuves, uz mūžu ieslēdzot aktieri ratiņkrēslā.

Pēc tam Makovskis nepadevās, ar sievu aktrisi Dinu Lācaru izveidoja ražotni un uzsāka koka rotaļlietu izgatavošanu. Savā lauku saimniecībā aktieris pavadīja atlikušo mūža daļu.

Atvadīšanās no mākslinieka 4.augustā plkst. 13 no sēru nama Kuldīgā, Aizputes ielā 39, uz Gudenieku kapiem.

 

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu