Sākas pilsētas svētki "Cēsis 810" • IR.lv

Sākas pilsētas svētki “Cēsis 810”

39
Gundega Skudriņa (no kreisās) kopā ar pavāriem "Garšu dārzā". Publicitātes foto

Līdz 24.jūlijam notiks pilsētas svētku “Cēsis 810” pasākumi, kas solās būt krāšņi, ar tradicionālās, modernās un gastronomiskās kultūras elementiem.

Cēsu 810 gadu jubilejas programma veidota, lepojoties ar cēsnieku sasniegumiem pēdējā desmitgadē. Jubilejas gads kalpo kā atskaites punkts, lai kopīgi atskatītos uz padarītajiem darbiem, lepotos ar sasniegto un ieskatītos nākotnes labajās iecerēs.

Cēsu 810 gadu jubilejas svētku programmā ikviens varēs ne tikai atrast kaut ko sev tīkamu un zināmu, bet arī atklāt ko jaunu un iepriekš nepiedzīvotu. Programma veidota dažādām gaumēm un interesēm.

Piektdien “Cēsis 810” gaitā sākas un 23.jūlijā turpināsies bezmaksas festivāls “Fono Cēsis”, kas divās dienās uz skatuves pulcēs 15 grupas un sešus dīdžejus, kuru vidū būs arī “Dzelzs vilks”, “Pienvedēja piedzīvojumi” un pasākuma galvenais viesis – Frenks Tērners.

Festivāla vārti tiks atvērti piektdien plkst.17. Stundu vēlāk skatuvi pieskandinās “Fono Cēsis” pirmā grupa “Doni Tondo”, kuras sastāvā ir mūziķis Raimonds Gusarevs jeb El Mars. Pirmajā festivāla dienā uzstāsies arī grupas “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Linga”, “Inokentijs Mārpls”, “Laika suns”, “RR Band” un viesi no Igaunijas – “Sibyl Vane”, kurus pagājušās nedēļas nogalē varēja dzirdēt arī festivālā “Positivus”.

Sestdien, 23.jūlijā, pirmie uz skatuves kāps cēsnieki “Tonick”. Turpinājumā uzstāsies Haralds Sīmanis, “Dzelzs vilks”, “Irving Ark”, “Franco Franco”, “Laime pilnīga”, “Bandmaster” un pasākuma galvenais viesis – Lielbritānijas folkroka zvaigzne Frenks Tērners, kuram šī būs vienīgā uzstāšanās Baltijas valstīs.

Gan piektdien, gan sestdien “Fono Cēsis” galvenā skatuve tiks pieskandināta līdz pat plkst.4, par ballīti rūpēsies dīdžeji Artis Dvarionas un Egons Reiters.

Sestdien, 23.jūlijā, plkst.22.30 notiks krāšņs lukturīšu gājiens, kurā piedalīsies Cēsu uzņēmumu un organizāciju kolektīvi, interešu grupas, ģimenes, citi interesenti.

Gājiens sāksies Rožu laukumā. Tā noslēgumā Cēsu pils parkā paredzēts Cēsu novada domes priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga svētku apsveikums un svinīgais jubilejas salūts, kas tiek veidots kā unikāla gaismas izrāde komponista Riharda Zaļupes Cēsīm veltītās oriģinālmūzikas pavadībā.

23.jūlijā jau no plkst.11 Cēsu Pils laukumā darbosies gastronomisko performanču aizsācējas Gundegas Skudriņas veidots “Garšu dārzs”, kas apvienos gan gastronomijas, gan mūzikas, gan citu kultūras jomu paņēmienus, lai padarītu šo svētku sadaļu neaizmirstamu ikvienam apmeklētājam. “Garšu dārzā” varēs baudīt dzīvo mūziku no klasikas līdz mūsdienu skaņdarbiem, aperitīvus un uzkodas. Tā būs vieta, kur nesteidzīgi izbaudīt svētkus un smelties spēkus aktivitātēm pilsētā.

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu