Latvijas Radio aicina NEPLP vērtēt Ivara Beltes izteikumus radio ēterā • IR.lv

Latvijas Radio aicina NEPLP vērtēt Ivara Beltes izteikumus radio ēterā

36
LTV vadītājs Ivars Belte (no kreisās) un bijušais Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis. Foto: Ieva Lūka, LETA

LTV vadītājs Belte piedalījies konkursā uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem

Latvijas Radio darbinieki vērsušies Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), lūdzot sniegt savu vērtējumu par Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāja Ivara Beltes publiskajiem izteikumiem, kuri, pēc LR domām, nav abu sabiedrisko mediju sadarbību veicinoši, neatbilst labas pārvaldības principiem un nav ētiski pieņemami, aģentūru LETA informēja Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļā.

7.janvārī īsi pēc plkst.15 Belte viesojās “Pieci.lv” raidījumā “Domnīca” žurnālista Didža Melbikša vadītajā rubrikā “Neērtie jautājumi”. Uz jautājumu par Beltes dalību NEPLP izsludinātajā konkursā uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem, Belte atbildējis: “Man bija viens tāds sapnis, ko es nosapņoju [..], ļoti reālistisks. Jānis Siksnis ir aizgājis pie vairākām politiskajām partijām, ir parunājis par mūsdienu situāciju valstī un šajā te sapnī viņš arī vienojās par kādu tālāku dzīvi. Viņš varētu būt [Latvijas Radio] valdes priekšsēdētājs, un īstenībā ir arī jāvienojas par kaut kādiem procesiem, kā tas notiks tālāk. Un tālāk tā otra daļa sapnim bija tāda, ka šis pats Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs aiziet pie saviem darbiniekiem un saka tā: ziniet, draugi, vajadzīgs atbalsts un es garantēju to, ka nekas šajā pasaulē nemainīsies, nekas nemainīsies šajā uzņēmumā ar nosaukumu “Latvijas Radio”. Deviņdesmit. [..] Mans sapnis bija tik reālistisks, ka man likās, ka man varbūt vajadzētu kaut ko darīt, un es sacerēju tādu, īstenībā ļoti smuku plāniņu, ko es darītu, ja es būtu valdes priekšsēdētājs. Tas, ka manas izredzes šajā konkursā nebija tik lielas – to es apzinājos, taču mani zināmā mērā tramīgu darīja mans sapnis.”

Latvijas Radio uzskata, ka tik absurdas vīzijas publisks izklāsts nav sabiedriskā medija vadītāja cienīga rīcība, it īpaši, ja pēc būtības tas vērsts pret saviem tuvākajiem kolēģiem. Šāds solis neveicina Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai tik svarīgo savstarpējo sadarbību, ko abi mediji jau sākuši un turpinās arī nākamajos gados. Latvijas Radio kategoriski noraida Beltes teikto, lūdz NEPLP izvērtēt šos izteikumus un aicina ierobežot bezatbildīgu viedokļu paušanu publiskajā telpā.

Par Latvijas Radio vēstuli NEPLP lems pirmdien, 12.janvārī, sacīja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska.

Kā aģentūrai LETA skaidroja LTV Komunikāciju daļas vadītājs Klāvs Radziņš, no komentāriem par Latvijas Radio vēstuli NEPLP un tās saturu LTV atturas. Radziņš apliecināja, ka Beltes publiski paustais apgalvojums, ka viņš ir piedalījies konkursā uz LR valdi, atbilst patiesībai.

Jau ziņots, ka Latvijas Radio darbinieki izteikuši bažas par radio valdes jaunā valdes priekšsēdētāja ievēlēšanas necaurredzamību. Latvijas Radio darbinieki atklātā vēstulē NEPLP, Valsts prezidentam, Latvijas Žurnālistu asociācijai (LŽA) un citiem plāno aicināt rīkot jaunu, atklātu konkursu uz radio valdes priekšsēdētāja amatu.

Vēstulē skaidrots, ka, iegūstot papildu informāciju par NEPLP rīkotā konkursa norisi, kā arī uzzinot jaunās Latvijas Radio valdes turpmākās “darbības redzējumu, pareizāk, tā trūkumu”, jo stiprākas kļūstot aizdomas, ka NEPLP deklarētais mērķis – atrast spēcīgāko Latvijas Radio vadību – nav sasniegts.

Latvijas Radio darbinieki aicina rīkot atkārtotu konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu, šoreiz nodrošinot tā norises caurskatāmību un atklātumu, piemēram, rīkojot pēdējās kārtas kandidātu publisku diskusiju un laikus iepazīstinot sabiedrību ar viņu vīziju par Latvijas Radio nākotni.

Tikmēr NEPLP norāda – ņemot vērā, ka Latvijas Radio jaunās valdes locekļi amatos stāsies 16.janvārī un viņi vēl nav sevi pierādījuši darbībā, nav nedz tiesiska, nedz racionāla pamata atcelt konkursa rezultātus.

 

Komentāri (36)

zanE. 09.01.2015. 14.41

…diemžēl, sabiedriskais medijs – Latvijas televīzija, ar Beltes atrašanos transa stāvoklī un realitāti nespējot atšķirt no sapņiem, ir reāli sadzeltējis, kā sētmalē kūstošs sniegs….it īpaši ziņu raidījumi – Panorāma – pārvērtusies par klaču, baumu un nepārbaudītu ziņu izplatītāju…no LTV pazuduši un turpina pazust izglītojoši autorraidījumi…

…ko nespēja paveikt Kots, to tagad piebeidz Belte ar NEPL klusu atbalstu….

…Latvijas Radio šobrīd ir kļuvis par vienīgo objektīvo sabiedrisko mediju, bet….NEPL un Beltem ir citi plāni….tā arī neviens nav spējis izskaidrot, kāpēc labi strādājoša sabiedriskā medija vadītājs pēkšņi izrādījies nepieņemams konkursa komisijai un LR jāpakļauj nesaprotamiem eksperimentiem…

…absurda teātris!…

+23
-4
Atbildēt

4

    DikembeSakamoto > zanE. 09.01.2015. 21.32

    No Latvijas radio nāk stiprs jenotu smārds. Latvijas radio strādā ļoti slikti, vienpusēja, tendencioza informācija. Par 3a kredītiem neviena vārda, par nodokļiem neviena objektīva raidījuma, par eiro neviena objektīva raidījuma, Liniņš Krustpunktā, pirms vēlēšanām rupjos vārdos tiešajā ēterā izlamāja visus Vienotības konkurentus. Tas ir antisabiedriskais medijs.

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 10.01.2015. 00.05

    Krustpunktā,ja virzošajiem dikti vajag,saaicina viena viedokļa piekritējus,kuri tad aizgūtnēm to slavē,es atceros vienu tādu raidījumu par euro ieviešanu;visi uzaicinātie dziedāja tik smuki un saskanīgi kā baznīcas koris.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > zanE. 10.01.2015. 10.33

    Ērik – jā ir bijuši Eiro slavināšanas raidijumi, bet nesen bija arī raidījums, kur bija 2 Eiroskeptiķi – Grostiņš un vēl viens (neatceros)

    un komplekta viens optimists.

    Tas optimists bija spiests atzīt lielu daļu skeptiķu minētās pašreizējās Eiro izraisitās problēmas, bet spieda uz drošību un tālas nakotnes ieguvumiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > zanE. 09.01.2015. 23.55

    Dekembe – Tu melo – Krustpunktos gan 3a izrunāja krustu šķērsu, gan par visu veidu nodokļiem ir runāts.

    Par to Jenotību

    Nu Streips un Liniņš gan neslēpj savu naidu pret visām citām partijām, bet pārējie ir daudzmaz objektīvi- politiķi tiek aicināti dažādi, eksperti tiek aicināti dažādi un LR ir vienīgais medijs, kur reāla viedokļu dažādība tiek nodrošināta.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Es neesmu Džeina Fonda 09.01.2015. 19.31

Izskatās, ka Beltem ir kādi degoši īstermiņa mērķi, ko var īstenot tikai ļoti neglītā veidot. Grūti iedomāties, ka taisnību mīlošs cilvēks, kuram svarīgi kaut kādi ētikas principi, izturētos pret kolēģiem tik pretīgā veidā. Galu galā – lai panāktu taisnību, nav jāpaliek par kretīnu.

+16
-1
Atbildēt

0

traductrice 09.01.2015. 15.16

Ja Beltem rādās “zīmīgi” sapņi, tad ir jāiet pie zīlnieces, lai zīlē, nevis jākladzinās pa visu pasauli. Par gudrību tas neliecina.

Tomēr, atliekot malā sapņus un murgus, kas moka nabaga Belti, un sausi paskatoties TV un LR izaugsmi, jāsaka – LR ir NESALĪDZINĀMI audzis un krietni apsteidzis saturā TV. Lai gan, jāatzīst, gluži tik stulbs un amēbains kā LNT/Tv3 LTV saturs vēl nav. Tā teikt, ir uz ko tiekties.

+17
-2
Atbildēt

1

    anda_vale > traductrice 09.01.2015. 23.57

    Meksikāņu seriāls LTV pirmajā programmā ir gana plats solis uz sabiedriskās TV /kādai LTV taču vajadzētu būt!/ degradāciju. Nekad nedomāju, ka LTV tik zemu nolaidīsies.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu