Ceturtdien režisore Līva Ulmane "Splendid Palace" prezentēs filmu "Jūlijas jaunkundze" • IR.lv

Ceturtdien režisore Līva Ulmane “Splendid Palace” prezentēs filmu “Jūlijas jaunkundze”

29
Kadrs no filmas. Jūlijas lomā Džesika Čestina

Rīt, 12.decembrī, plkst.12 “Splendid Palace” notiks saruna ar norvēģu kinoaktrisi un režisori

Šodien, 11.decembrī plkst.17 kinoteātrī “Splendid Palace”, klātesot pašai norvēģu režisorei, izrādīs Līvas Ulmanes jaunāko filmu “Jūlijas jaunkundze”, raksta aģentūra LETA. Pirms seansa gaidāma arī filmas režisores Ulmanes uzruna. 

Rīt, 12.decembrī, plkst.12 “Splendid Palace” notiks saruna ar norvēģu kinoaktrisi un režisori, kā arī režisora Ingmara Bergmana mūzu – Ulmani. Diskusiju vadīs kinozinātnieks Viktors Freibergs. Kinoteātra “Splendid Palace” foajē jau kopš festivāla atklāšanas apskatāma Ulmanei veltīta izstāde “Līva un Ingmars”. Tie ir fotokadri, kas vēsta par abu kinoleģendu sadarbību mūža garumā. Izstāde sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu būs apskatāma līdz pat janvāra beigām. 

Ar Ulmanes vārdu saistās vēl kāds nozīmīgs RSKF pasākums – tieši viņa rakstījusi priekšvārdu ilggadēja tuva drauga, Norvēģijas filmu institūta starptautisko projektu pārzinātāja, kino vēsturnieka Jana Erika Holsta grāmatai par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību kino jomā. Šīs grāmatas ar nosaukumu “Stārķa lidojums pār priežu mežu” (“Stork flying over pinewood”) atklāšana notiks RSKF izskaņā 12.decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Grāmata vēsta par ievērojamākajiem Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības projektiem kino jomā no 1989. līdz 2014.gadam. Šis visas Baltijas kino profesionāļiem nozīmīgais izdevums, kura veidošanā piedalījušās arī Latvijas autores Daira Āboliņa, Dita Rietuma un Kristīne Matīsa. Grāmata dos ieskatu ne vien par filmu projektiem, bet arī par Baltijas valstu kino nozares norisēm pēc neatkarības atjaunošanas, vadošajiem režisoriem un producentiem, filmu panākumiem ārvalstīs un svarīgākajiem kino festivāliem. 

Jau ziņots, ka 13.decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija. No 2.decembra līdz 12.decembrim Rīgas Starptautiskajā kino festivālā notiek Latvijas nacionālais filmu festivāls “Lielais Kristaps 2014”, tiek rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla “2Annas” sarūpēta filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma – lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcējas ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu