10 dienas kinoteātrī • IR.lv

10 dienas kinoteātrī

5
Džesika Česteina filmā Jūlijas jaunkundze — jutekliska kostīmdrāma par augstdzimušas jaunkundzes un kalpa attiecībām.
Kristīne Simsone

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls – grandiozas filmas, spožas zvaigznes

Apskatot Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) blīvo programmu, rodas patīkams iespaids, ka šajās dienās no kinoteātra laukā var arī neiet – skatītājus gaida ap diviem simtiem filmu, to skaitā Lielajā Kristapā izrādītie vietējie veikumi, jaunāko Eiropas filmu pirmizrādes, vērienīga dokumentālā kino skate, arī ziemeļvalstu programma bērniem un jauniešiem un, protams, tikšanās ar kinoleģendām. Kur šajās desmit kino pārpilnajās dienās iet, ko redzēt, un kuru satikt?

Negausīgi baudīt filmas

Mēs nedzīvojam kino lielvalstī, tāpēc festivāli ir viena no retajām iespējām pilnu krūti baudīt filmu mākslu bez iegrožojošajiem komerckino žņaugiem. Pilsētas centrālajos kinoteātros Splendid Palace, Kino Citadele un KSuns patiešām būs ko redzēt; prieks par festivāla pamatprogrammas veidotāju lēmumu neaprobežot publikas uzmanību vienīgi ar saujiņu glaunajos kinofestivālos visskaļāk izskanējušo nosaukumu. 

Lai gan neiztikt arī bez tiem: četros seansos Splendid Palace un KSuns būs iespēja priecāties par Venēcijas kinofestivāla šāgada laureāti, zviedru režisora Roja Andersona, manuprāt, izcili nosaukto lenti Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci – traģikomisku absurda fresku «slaidu», kas trāpīgi un ar nevainojamu stilu konstatē cilvēka dabas sīkmanību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu