Raidījums: Straujuma lūgusi DP Zaķa balsu pirkšanas izmeklēšanas lietu pabeigt līdz jaunās Saeimas pirmajai sēdei • IR.lv

Raidījums: Straujuma lūgusi DP Zaķa balsu pirkšanas izmeklēšanas lietu pabeigt līdz jaunās Saeimas pirmajai sēdei

28
Dzintars Zaķis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Policija nav solījusi šajā termiņos iekļauties

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) ir lūgusi Drošības policiju līdz nākamās Saeimas pirmajai sēdei 4.novembrī pabeigt izmeklēšanu balsu pirkšanas lietā, lai saprastu, vai tur ir iesaistīts viņas partijas biedrs Dzintars Zaķis, šovakar ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Policija nav solījusi šajā termiņos iekļauties. Premjerministre saņēmusi tikai pieļāvumu, ka lietu varētu pabeigt līdz gada beigām, raksta LETA.

Šonedēļ Zaķis sniedzis paskaidrojumus Drošības policijai balsu pirkšanas lietā.

Jau ziņots, ka Zaķis 12.oktobrī apturējis darbību “Vienotībā”. Zaķis savu darbību partijā apturējis līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos.

Zaķis iepriekš skaidroja, ka turpinās darboties “Vienotības” Saeimas frakcijā. Viņš arī atkārtoti uzsvēra, ka deputāta mandātu nolikt neplāno. Tāpat Zaķis neatteiksies no 12.Saeimas deputāta mandāta, lai “kalpotu Latgales vēlētājiem”.

DP sākusi kopumā sešus kriminālprocesus saistībā ar iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem 4.oktobrī notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās. Vienā no sākumā ierosinātajām lietām ir aizdomās turētais, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesi sākti pēc Krimināllikuma panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu