VIDEO: "Apple" prezentē viedpulksteni un divus jaunus "iPhone" modeļus • IR.lv

VIDEO: “Apple” prezentē viedpulksteni un divus jaunus “iPhone” modeļus

22
NULL

“Apple” plāno pārveidot nēsājamo elektronisko ierīču tirgu

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija “Apple Inc.” otrdien prezentēja uzņēmuma pirmo viedpulksteni, kā arī divus jaunus viedtelefona “iPhone” modeļus, kas aprīkoti ar lielākiem ekrāniem, ziņo LETA/AFP/BBC.

Viedpulkstenis “Apple Watch”, kas ir nēsājama elektroniska ierīce, kura savienojas ar “iPhone”, “no jauna noteiks to, ko cilvēki gaida no šīs kategorijas”, prezentācijā norādīja “Apple” vadītājs Tims Kuks.

Analītiķi uzskata, ka “Apple” plāno pārveidot nēsājamo elektronisko ierīču tirgu tāpat, kā tas pārveidoja viedtelefonu pasauli, tirgū laižot “iPhone”.

“Apple Watch” tirgū nonāks nākamā gada sākumā, tā cena būs, sākot no 349 dolāriem. Kuks pavēstīja, ka viedpulkstenis darbosies ar “iPhone 5” un jaunākiem modeļiem.

Lai arī “Apple Watch” aprīkots ar skārienjutīgu ekrānu, liela daļa no tā vadības paveicama ar sānā izvietoto apļveida taustiņu, lai pirksti neaizsegtu ekrānu.

Viedpulkstenis piedāvā dažādas ciparnīcas, var brīdināt lietotājus par atgādinājumiem, noteikt nēsātāja pulsu un attēlot kartes. “Apple” vēsta, ka aplikācijas iespējams apstrādāt viedtelefonā, bet attēlot pulkstenī, lai pagarinātu akumulatora darbības laiku. Uzņēmums nenorāda, cik bieži ierīci būs nepieciešams uzlādēt.

“Apple Watch” skārienjutīgais ekrāns spēj arī noteikt atšķirību starp vieglu pieskārienu un lietotāja pirksta izdarītu smagāku spiedienu. Tāpat ierīce aprīkota ar “Apple” balss kontrolēto personīgo asistentu “Siri”.

Tikmēr “Apple” jaunākie viedtelefonu modeļi ieguvuši nosaukumus “iPhone 6” un “iPhone 6 Plus”, to ekrānu izmēri ir attiecīgi 4,7 collas (11,9 centimetri) un 5,5 collas (14 centimetri).

Abi telefoni aprīkoti ar “Apple” izstrādātajiem procesoriem A8, kas, kā apgalvo kompānija, to veiktspējas ātrumu palielina par 25%. Tāpat jaunajiem “iPhone” modeļiem ir uzlabota izšķirtspēja.

“iPhone 6” un “iPhone 6 Plus” līdz gada beigām būs pieejami tirdzniecībā 115 valstīs.

“iPhone 6” telefoni ASV tirgū tiks piedāvāti par cenu, sākot no 199 dolāriem, bet “iPhone 6 Plus” cena būs, sākot no 299 dolāriem.

Uzņēmums otrdien arī iepazīstināja ar jauno maksāšanas sistēmu, kas būs pieejama jaunajos “iPhone” modeļos.

“Apple” šo pakalpojumu dēvē kā drošu, jo tas darbojas bez nepieciešamības kompānijai pašai uzglabāt kredītkaršu informāciju vai lietotājam izpaust savu vārdu un maksājumu karšu informāciju pārdevējam.

“iPhone” īpašnieki spēs to izmantot, pie veikala kases pamājot telefonu virs tuva darbības lauka sakaru (NFC) nolasītāja.

 

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu