Sestdien Rūjienā notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki • IR.lv

Sestdien Rūjienā notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki

22
Viļānu kultūras nama lauku kapel „Bumburneicys”. Foto Aivars Liepiņš

Piedalīsies tautas mūzikas ansambļi, lauku kapelas, viesi – ermoņiku spēlmaņi no Igaunijas

Sestdien, 14.jūnijā, Rūjienā, vietā ar senām un bagātām tautas muzicēšanas tradīcijām, notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki, raksta aģentūra LETA. 

Pasākumā piedalīsies tautas mūzikas ansambļi un lauku kapelas no visiem Latvijas novadiem, kā arī viesi – ermoņiku spēlmaņi no Igaunijas. 

Kā veltījums komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā skanēs Sibīrijas ceļos dziedātās dziesmas, bet lielajā koncertā tiks godināts novadnieks Ādams Ore ar viņa “Meldermeitiņu” apvienotā orķestra skaņās. 

No plkst.14 notiks amatnieku darbu izstāde-tirdziņš un svētku ieskaņu koncerti Rūjienas pilsētas ielās un laukumos, savukārt plkst.19 XVII Latvijas Tautas mūzikas svētku lielais koncerts Rūjienas pilsētas laukumā. 

Svētkos piedalīsies Aizkraukles kultūras nama folkloras kapela “Karikste”, Viļānu kultūras nama lauku kapela “Bumburneicys”, Rencēnu kapela “Rota”, Tukuma pilsētas kultūras nama tautas mūzikas ansamblis “Danču spēle”, kapela “Malta”, Kārsavas Mūzikas un mākslas skolas kapela “Dimdari”, Saldus kapela “Strops”, Karksi Nuijas kapela no Igaunijas, Lodes kapela “Krastmalieši”, kapela “Rūvenas aure” un Naujenes Mūzikas un mākslas skolas tautas mūzikas ansamblis. 

Ieeja pasākumos būs bez maksas. Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu