Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Ezeriņš" • IR.lv

Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Ezeriņš”

26
Izrādes publicitātes foto

Būs neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība, neparasti raksturi, negaidīta nāve

Šovakar, 30.aprīlī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums “Ezeriņš” Elmāra Seņkova režijā, raksta aģentūra LETA. 

Režisors Seņkovs un viņa domubiedri jau trešo reizi pievēršas latviešu klasikas novelēm, šoreiz – Jānim Ezeriņam. Izrāde būs neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība, neparasti raksturi, negaidīta nāve. Režisoram Seņkovam Ezeriņa noveles asociējoties ar pasakām, kas domātas pieaugušajiem. Režisors pastāstīja, ka Ezeriņam, nedaudz paspilgtinot, paticis atstāstīt reāli novērotas situācijas. Pēc Seņkova domām, Ezeriņam ir liels stāstnieka talants. “Viņš pats pat esot mēdzis tīksmināties, cik labi viņam tas izdodas. Arī mēs gribam ar tādu pašu vieglumu un rotaļīgumu pastāstīt šos stāstus skatītājiem,” pauda Seņkovs. 

Ezeriņš raksta par cilvēku vājībām, izmisīgiem centieniem izprast dzīvi, laika un likteņa spēlēm, trauslo robežu starp dzīvību un nāvi. Īpaša vērtība, pēc Rimšēvičas teiktā, piemīt Ezeriņa valodas izjūtai, ar kuru viņš ievilina lasītāju savās novelēs. 

Izrādes dramaturģe ir Rasa Bugavičute, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks – Aigars Ozoliņš. Izrādei ir Edgara Mākena muzikālais noformējums. Deviņas Ezeriņa noveles izspēlēs un izstāstīs septiņi aktieri – Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Madara Saldovere, Uldis Anže, Normunds Laizāns, Uldis Norenbergs un Jānis Skanis.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu