No slimnīcas izraksta pēdējo Zolitūdes traģēdijā cietušo • IR.lv

No slimnīcas izraksta pēdējo Zolitūdes traģēdijā cietušo

20
Foto: Evija Trifanova, LETA

“Maxima” kasieris Mārtiņš zem veikala gruvešiem pavadīja deviņas stundas

Šodien no slimnīcas izrakstīts pēdējais Zolitūdes traģēdijā cietušais – lielveikala “Maxima” kasieris, informēja slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa, vēsta LETA.

Vīrietis traģēdijā guva smagas traumas, galvenokārt mīksto audu saspiedumus. Pavadījis zem gruvešiem vairāk nekā deviņas stundas, viņš tika nogādāts slimnīcā ļoti smagā stāvokli un mediķi vairākas dienas cīnījās par viņa dzīvību, pastāstīja Kārkliņa.

Viņa sacīja, ka pacients gandrīz divus mēnešus ārstējās slimnīcas Intensīvās terapijas klīnikā, bet vēlāk Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā. Viņam veiktas kopumā sešas operācijas, kas devušas būtiskus uzlabojumus, un veselības stāvoklis uzlabojies tik tālu, lai atlabšanu varētu turpināt rehabilitācijas iestādē.

Palīdzību vīrietim sniedza gan ķirurgi, tostarp mikroķirurgi, gan anesteziologi reanimatologi, nefrologi un traumatologi.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, sabrūkot lielveikalam “Maxima”, gāja bojā 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Kopumā slimnīcās palīdzība tika sniegta 39 lielveikala sabrukšanā cietušajiem, no kuriem 29 ārstniecības iestādēs nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet pārējie pie mediķiem vērsās paši.

Visiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem valsts apmaksā ārstēšanos, sociālo un medicīnisko rehabilitāciju, kā arī tehniskos palīglīdzekļus. Pilnībā apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus šie cilvēki varēja saņemt 2013.gadā un varēs saņemt arī šogad – ārstniecības iestādēs, kas ir līgumattiecībās ar valsti un sniedz valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību.

Tāpat Zolitūdes traģēdijā cietušie var saņemt valsts apmaksātu sociālo un medicīnisko rehabilitāciju un tehniskos palīglīdzekļus.

Visu minēto atbalstu pēc nepieciešamības var saņemt arī cietušo un bojāgājušo tuvinieki – šo personu saderinātie, laulātie, vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, brāļi un māsas, kā arī persona, ar kuru traģēdijā iesaistītie dzīvoja kopā un viņiem bija kopīga (nedalīta) saimniecība.

Tāpat valsts atbalsts paredzēts traģēdijas seku likvidēšanā iesaistītajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, tostarp Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas audzēkņiem.

Atbalstu var saņemt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbinieki, kā arī Valsts policijas un prokuratūras darbinieki, kuri iesaistīti traģēdijas apstākļu noskaidrošanā.

 

Komentāri (20)

Jānis Derkusovs 15.02.2014. 00.53

Lieliska ziņa.Paldies ārstiem par profesionalitāti un pašam Mārtiņam par izturību.

Lai Mārtiņam veicas. Veselību!

+5
0
Atbildēt

0

austrisv 14.02.2014. 22.39

Es ļoti, ļoti priecājos, ka Mārtiņš ir dzīvs un ka viņam ir rokas un kājas. Tā jutu līdz viņa mātei. Lai viņiem abiem veicas atgūt veselību!

Vēl joprojām neeju uz to pretīgo Maksimu, kuras vadība nedomā par cilvēku dzīvībām!

Alkatīgie Maksimas īpašnieki!

+3
0
Atbildēt

0

zanE 15.02.2014. 03.15

Šis laikam ir pirmais kuru vajadzēja likt aiz restēm.

0
-2
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu