Rīkos konkursu komercmedijiem uz sabiedriskā pasūtījuma daļu • IR.lv

Rīkos konkursu komercmedijiem uz sabiedriskā pasūtījuma daļu

39
NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants. Foto: Evija Trifanova, LETA

NEPLP tādējādi cer komercmedijus ieinteresēt iesaistīties bezmaksas apraidē

Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēma rīkot konkursu komercmedijiem uz sabiedriskā pasūtījuma daļu, ziņo “Nozare.lv”.

Tas tiek darīts, lai ieinteresētu komerckanālus iesaistīties bezmaksas apraidē. NEPLP plāno komercmedijiem piedāvāt sabiedriskā pasūtījuma daļu ar nosacījumu, ka komerckanālam jāpiedalās bezmaksas apraidē. Līdz 14.novembrim jāizstrādā konkursa nolikums, kuru apstiprinās NEPLP.

Pēc NEPLP sēdes padomes vadītājs Ainārs Dimants teica, ka šā risinājuma īstenošanai nav nepieciešams grozīt likumus. Jau tagad normatīvi paredz, ka komercmedijiem var piedāvāt līdz 15% no sabiedriskā pasūtījuma. Dimants skaidroja, ka pašlaik bezmaksas apraidei ir paredzēts nedaudz vairāk nekā viens miljons latu. Šos līdzekļus sadalot pieciem kanāliem, katram no tiem jāsedz 200 000 latu. Līdz ar to konkursam varētu tikt paredzēti 600 000 latu. Minētais risinājums nodrošinās satura daudzveidību, kā arī palīdzēs sasniegt to auditoriju, ko nesasniedz sabiedriskā televīzija.

Padomes mērķis, piešķirot daļu nacionālā pasūtījuma komercmedijiem, lai tie iesaistītos bezmaksas apraidē, ir padarīt interesantāku virszemes bezmaksas apraidi skatītājiem, kā arī ieinteresēt komercmedijus palikt bezmaksas apraidē.

Dimants arī pieļāva – ja konkurss beigsies bez rezultātiem un paliks brīvas vietas kādiem kanāliem virszemes apraidē, varētu tikt apsvērta iespēja bezmaksas apraidē iekļaut kādu no Eiropas Savienības valstu sabiedrisko televīziju kanāliem. No visiem NEPLP locekļiem šo risinājumu pilnībā neatbalstīja tikai Gints Grūbe, kurš balsojumā atturējās.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” teica Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece, viņa vēl nav iepazinusies ar NEPLP piedāvāto risinājumu un tādēļ to nevar komentēt. Ceturtdien notiks komisijas izveidotās darba grupas sēde, kurā Mūrniece uzklausīs NEPLP piedāvājumu un pēc tam to izvērtēs.

 

Komentāri (39)

janis17 31.10.2013. 22.09

Ko nu dimants darīs, ja konkursā uzvarēs PBK???

+2
0
Atbildēt

0

Inese 31.10.2013. 15.50

Tērēt sabiedrisko naudu komerckanālu uzturēšanai? Dimants pavisam galvu saspiedis?

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 31.10.2013. 17.28

ja zviedri MTg no pirmas dienas stytee vienotibu tad jau iznakums ir skaidrs..

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu