"Palladium" šovakar uztāsies dziedātāja un pianiste Regīna Spektore • IR.lv

“Palladium” šovakar uztāsies dziedātāja un pianiste Regīna Spektore

19
Regīna Spektore. Publicitātes foto

 

Šovakar “Palladium” koncertzālē notiks pasaulslavenās ASV dziedātājas un pianistes Regīnas Spektores koncerts, kura īpašie viesi būs mākslinieces dzīvesbiedra Džeka Dišela grupa “Only Son”. Šī būs pirmā reize, kad Latvijā koncertēs Spektore, raksta aģentūra LETA. 

Māksliniece, dzimusi Regīna Iļjiņična Spektore, uzskatāma par vienu no spožākajām pasaules alternatīvās un antifolka skatuves mūziķēm. Bieži raksturota kā Torijas Eimosas un Keitas Bušas muzikālā mantiniece, Spektore savā emocionāli valdzinošajā daiļradē apvieno popmūzikas, džeza, punk, klasiskās mūzikas, hiphopa, kā arī amerikāņu un krievu folkmūzikas elementus. 

Savukārt Dišels ir pazīstams ar pseidonīmu “Only Son” un ir mūziķis un dziesminieks no Ņujorkas, kurš, tāpat kā Spektore, piedzima Maskavā, bet pēcāk uzauga Ņujorkā. Dišels jau 90.gadu sākumā sāka aktīvi muzicēt dažādās Ņujorkas grupās un izdot pirmos ierakstus. Mūzikas apskatnieki mākslinieka izsmalcināto daiļradi raksturo kā “vēlo gadu Pola Makartnija aranžējuma un melodiskuma apvienojumu ar “Radiohead” ambiciozo vērienu un Devida Bovija “Stardust” periodu”. Iesildot Spektores koncerttūri, “Only Son” izpildīs populārākos skaņdarbus gan no 2006.gada debijas albuma “The Drop to the Top”, gan arī otrā studijas ieraksta “Searchlight”. Pilnā sastāvā Dišelu uz skatuves pavada ģitārists Riks Snells, basists Maiks Čiavarro, bundzinieks Pauls Amorīzs, taustiņinstrumentālists Deivs Šērmans un perkusionists Brents Kols.

Vairāk informācijas koncertzāles mājas lapā

Biļetes cena Ls 24. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu