Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Rudens Pēterburgā" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Rudens Pēterburgā”

29
Aktieri Uldis Anže un Ivars Puga izrādē "Rudens Pēterburgā". Foto Gunārs Janaitis

Izrāde ir stāsts par izcilo krievu prozaiķi Fjodoru Dostojevski – spožu literātu, kaismīgu spēlmani, brīvu uzskatu cilvēku, kas fascinējis daudzas paaudzes pēc sevis. 

Šovakar, 30.maijā plkst.18.30 Latvijas Nacionālā teātra “OKartes” Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde “Rudens Pēterburgā”, kas ir Nobela prēmijas laureāta Džona Maksvela Kutzē slavenā romāna “Pēterburgas meistars” (“The Master of Petersburg”) dramatizējums. Izrādes režisors un dramatizējuma autors ir Pēteris Krilovs, raksta aģentūra LETA.

Nobela prēmijas laureāts literatūrā Kutzē piedāvā romānu par laikmetu, ko nekad nav piedzīvojis, un personību, kuru nav saticis – izcilo krievu prozaiķi Fjodoru Dostojevski – spožu literātu, kaismīgu spēlmani, brīvu uzskatu cilvēku, kas fascinējis daudzas paaudzes pēc sevis. Savukārt režisora un aktiermeistarības pedagoga Pētera Krilova biogrāfijā Dostojevskis spēlē īpašu lomu, jo visi viņa vadītie aktieru kursi beiguši ar kādu no Dostojevska romāniem kā diplomdarbu. Krilovs min, ka viņam vienmēr ir bijusi liela interese un kārdinājums savās izrādēs un filmās runāt par mākslinieka misiju un atbildību. Par ļoti konkrēto mākslas tēlu materializēšanos apkārt māksliniekam viņa personīgajā dzīvē un arī otrādi – no dzīves literatūrā, kas vienmēr uzliek mākslai ētikas mērauklu, par kuru Dostojevskis runāja līdz nāves stundai. 

Jaunajā izrādē lomās piedalīsies Ivars Puga, Artuss Kaimiņš, Daiga Kažociņa, Uldis Anže, Madara Botmane, Ģirts Liuziniks, Jānis Vimba, Jānis Āmanis, Ance Strazda un Marija Linarte.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena Ls 10. Nākamās izrādes 31.maijā, 3., 4. un 8.jūnijā. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu