FOTO: Mākslas muzeju pirms slēgšanas “gāž riņķī” • IR.lv

FOTO: Mākslas muzeju pirms slēgšanas “gāž riņķī”

26
Cilvēki rindā pie Mākslas muzeja tā pēdējā darba dienā. Foto: Lauris Vīksne, F64

 

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenā ēka pirmdien piedzīvo neredzēti lielu apmeklētāju interesi, jo šī ir pēdējā diena, kad muzeja vecajās telpās skatītāji var aplūkot piedāvāto pastāvīgo ekspozīciju.

Apmeklētāju interese bijusi tik liela, ka vienubrīd cilvēku rinda bija izveidojusies pat līdz Latvijas Mākslas akadēmijas ēkai, vēsta LETA. Cilvēku pulcēšanās pie muzeja galvenās ēkas sākusies jau pirms muzeja darba laika, tomēr, neskatoties uz lielo cilvēku interesi, muzejs darba laiku neplāno pagarināt, tādēļ atvērts tas būs līdz plkst.17.

Ja aizvadītā gada akcijā “Muzeju nakts” LNMM galveno ēku apmeklēja 5000 interesentu, tad pirmdien apmeklētāju skaits ir bijis divas vai pat trīs reizes lielāks. Uz muzeju tā slēgšanas dienā nākuši ne tikai vecāka gadagājuma cilvēki, bet arī jaunieši, skolēnu un bērnudārzu grupas.

Lielā cilvēku interese par muzeju priecē muzeja darbiniekus, jo tas apliecina, ka ir nepieciešams moderns un mūsdienīgs muzejs.

LNMM galvenās ēkas ekspozīciju liels skaits interesentu apmeklēja arī pagājušā gada ziemā, kad jau toreiz tika ziņots par muzeja slēgšanu. Tāpat lielu interesi piedzīvoja aizvadītajā nedēļā organizētais pasākums “Vēlā piektdiena”, bet brīvdienās muzeju neredzēti daudz apmeklēja ģimenes ar bērniem.

No 12.februāra LNMM galvenā ēka apmeklētājiem tiks slēgta līdz 2015.gadam, jo tajā notiks vērienīgi remontdarbi. Muzeja rekonstrukcijā, restaurācijā un paplašināšanā tiks ieguldīti 24 miljoni latu, no kuriem 15 miljonus latu piešķir Rīgas dome, 8 miljoni tiks piesaistīti no Eiropas Savienības līdzekļiem, bet 1,2 miljoni ir valsts finansējums.

Šis būs pirmais ēkas lielais remonts kopš 1905.gada, kad muzejs sāka savu darbu.

 

Komentāri (26)

Mairita Blūma 11.02.2013. 16.43

A ko viņi visi sejas aizgriezuši?

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 11.02.2013. 17.02

vnk valsts muzejs par bileteem naudu neprasija.. vot i visi saskreja uz saru..parsvaraa lauki..

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu