ZRP un V turpinās sarunas par trīs partiju koalīciju • IR.lv

ZRP un V turpinās sarunas par trīs partiju koalīciju

34
ZRP un V sarunas par jaunās koalīcijas aprisēm. Foto: Lita Krone, LETA

Vienošanās par trešo koalīcijas partneri joprojām nav

Zatlera reformu partija (ZRP) un “Vienotība” turpinās strādāt pie trīs partiju koalīcijas modeļa, šodien pēc ZRP un “Vienotības” tikšanās žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), vēstī aģentūra LETA.

Kā norādīja premjers, sliktā ziņa esot tā, ka nav izdevies vienoties par četru partiju koalīciju, vai modeli “2+2”, tāpēc jādomā par trīs partiju koalīciju.

Pagaidām vienošanās par trešo iespējamo partneri “Saskaņas centru” vai nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) vēl nav panākta.

Šodien un pirmdien notiks ekspertu konsultācijas ar nacionālo apvienību, pēc kurām pirmdien paredzēta atkal ZRP un “Vienotības” divpusējā tikšanās. Ar SC ekspertiem darbs jau esot pabeigts.

Kā ziņots, sarunas par koalīcijas un jaunās valdības veidošanu nonākušas strupceļā, tomēr daži politiķi vēl nav atmetuši cerības, ka līdz pirmdienai varētu tikt sagatavots piedāvājums Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

Pagaidām gan nav atrasts neviens risinājums, kas apmierinātu visus sarunās iesaistītos politiskos spēkus – SC, ZRP, “Vienotību” un VL-TB/LNNK. Par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesaistīšanu pagaidām oficiāli netiek runāts.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents konkrētus un ļoti skaidrus risinājumus attiecībā uz nākamo koalīciju cer sagaidīt līdz pirmdienas, 10.oktobra, vakaram, lai būtu zināms, kā tālāk rīkoties.SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, “Vienotība” – 20 mandātus, VL-TB/LNNK – 14 mandātus, bet Zaļo un zemnieku savienība – 13 mandātus.

 

Komentāri (34)

Ligiña Doniña 07.10.2011. 16.20

Meri runa ir izcils piemērs valsts vīra būtībai! Kaut mums tāds atrastos!!
http://m.tvnet.lv/article/394717

+11
0
Atbildēt

0

buchamona 07.10.2011. 16.53

Njā :) Es domāju, ka tā pa īstam mēs vēl neesam aptvēruši to, ka šobrīd dzīvojam pavisam citā Latvijā

Ja arī izdosies sakārtot ” vienīgo pareizo” koalīciju – ZRP+Vienotība+NA, praktiskais vairākums tik un tā veidosies ārpus ” valdošās” koalīcijas, gluži tā pat kā tas notika 10. Saeimā, tikai spēlētāji tagad citi. Tagad šo vairākumu veidos “ideoloģiskie brāļi” ZRP un SC, un tas jau ir daudz nopietnāk.

+9
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > buchamona 07.10.2011. 17.30

    ZRP tagad ir SC mīkstuos vākos…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 07.10.2011. 16.18

valdim zatleram jauns vards un uzvards..juda iskariots..luk kadus skele rada klonus..apmatiba ar alkatibu un varas kari ir neapstadinamaa..

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu