Dokumentālā filma "Nākotne ir pagātnes tagadne" - stāsts par vēlētājiem • IR.lv

Dokumentālā filma “Nākotne ir pagātnes tagadne” – stāsts par vēlētājiem

44
Kadrs no filmas "Nākotne ir pagātnes tagadne"

13. un 14.septembrī plkst.19 kinoteātrī “Rīgā” skatāma Kristas Burānes filma par vēlēšanām un vēlētājiem

Filmas darbība norisinās 10. Saeimas vēlēšanu gaidās, vēlēšanu dienā un 100 dienas pēc tam, tās varoņi ir četri jauni cilvēki, Latvijas otrās neatkarības vienaudži no dažādām politiskajām partijām – Jānis Egliņš no Jaunā laika, Mitrofans Slobodjans no Saskaņas Centra, Mirdza Šķila no Tautas Partijas un Māris Antons no Pēdējās Partijas.

Filma stāsta par jauno cilvēku politiskajiem ideāliem, vēlēšanos un motivāciju strādāt savas valsts nākotnes labā, cerībām, darbiem, uzvarām un vilšanos. Jānis aizstāv liberālisma vērtības un zaudē cīņā saviem JL Jaunatnes organizācijas biedriem, vēlēšanu nakti pavada, skaitot balsis un priecājoties par uzvaru, bet pēcvēlēšanu laiks viņam atnes darbu Saeimā. Tomēr aktīvā darbība partijas dzīvē atņem laiku studijām. Mirdza ar mirdzumu acīs aizstāv A. Šlesera un A. Šķēles idejas, bet pēc vēlēšanām nolemj braukt strādāt uz ārzemēm. Mitrofans cīnās par deputāta vietu 10. Saeimā un sapņo kļūt par ekonomikas ministru. Savukārt Māris vēlas mainīt esošo politisko kultūru, padarot to tolerantāku un cilvēcīgāku. Varoņiem līdzās – viņu vecvecāki, Latvija un tās nākotnes vēlētāji.

Režisore Krista Burāne ar šo filmu absolvē Latvijas Kultūras Akadēmijas kino režijas maģistrantūru.

2009. gadā K. Burāne bija scenārija autore, režisore (kopā ar Mārtiņu Eihi) un montāžas režisore filmai par režisoru Oļģertu Kroderu Piektais Hamlets – filma saņēma nominācijas Lielā Kristapa balvai kā labākā debija un labākā īsmetrāžas dokumentālā filma. Tajā pašā gadā Krista bija scenārija autore un montāžas režisore filmai Bēgums par latviešu viesstrādniekiem Īrijā (režisors I. Zviedris), kas ieguva Lielā Kristapa balvu kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma.

 

Komentāri (44)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu