Kukuļņemšanas lietā iesaistītais pats izstājas no ZRP • IR.lv

Kukuļņemšanas lietā iesaistītais pats izstājas no ZRP

33
ZRP logo. Foto: Jānis Saliņš, F64

Partijas pārstāve: īsā laikā bijis grūti izvērtēt katra kandidāta reputāciju

Kukuļņemšanas krimināllietā iesaistītais policijas darbinieks Raitis Pastors pats uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no Zatlera reformu partijas (ZRP).

Par to aģentūrai LETA pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP Ētikas komisija šonedēļ plānoja lemt par Pastora izslēgšanu no partijas, jo publiski tika norādīts, ka viņš iesaistīts kukuļņemšanas krimināllietā. Jelgavas tiesa martā sākusi skaitīt krimināllietu, kurā apsūdzēti bijušie Tukuma policisti Deniss un Pāvels Hristoforidi, kā arī Atis Celms un Pastors. Policisti esot aizturēti par to, ka pieprasījuši un pieņēmuši 100 eiro (70 latu) kukuli no autovadītājas.

Holma skaidroja, ka partijā vēlmi iestāties izrādījuši vairāk nekā 2000 cilvēku, no kuriem jau vairāk nekā 1000 uzņemti biedru rindās, tāpēc īsā laikā nav bijis iespējas izvērtēt katra kandidāta reputāciju.

Iesniegumu par izstāšanos no partijas uzrakstījis arī Valērijs Štamers, kurš iepriekš aktīvi darbojies tā dēvēto “Daugavas racēju” rindās, bet šā gada sākumā “par destruktīvu darbību” tika izslēgts no partijas “Daugava Latvijai”. ZRP kongresā Štamers pretendēja uz partijas valdes locekļa amatu, bet ievēlēts netika.

No ZRP jau izslēgti četri biedri – advokāts Artūrs Zvejsalnieks, kurš, iespējams, esot bijis politisko oponentu speciāli iesūtīts partijas kompromitēšanai, kā arī trīs cilvēki, kuri nolēmuši vēlēšanās startēt no citas partijas saraksta.

ZRP valde pēc kandidātu iepriekšējās darbības izvērtēšanas nolēmusi neuzņemt savās rindās bijušo “tēvzemieti” Andreju Požarnovu un Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) vadītāju Agri Sūnu.

No partijas izslēgtais Zvejsalnieks vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), paužot aizdomas, ka ZRP darbībā iesaistījušās daudzas ar apsardzes uzņēmumu “TM security” saistītas personas, no kurām daļa veikusi aizdomīgus ziedojumus. Savukārt ZRP pārstāvji saistību ar šo kompāniju neatzīst un Zvejsalnieku vaino politisko pretinieku pasūtījumu izpildīšanā.

 

Komentāri (33)

Janka, Janic 29.08.2011. 13.40

partija “Mees Ventspilij” iekabina visu partiju zagļiem un korumpantiem kopaa 100 kaart , ar 140 kriminaallietu seejumiem tikai uz vienu cilveeku , nevar sacensties neviens

+5
0
Atbildēt

0

garausiitis 29.08.2011. 13.57

Nu savulaik ,kad JL dibinājās, tad esot filtrējuši nopietni kandidātus, bet tik un tā visādi brīnumi ietrāpīja. ZRP – nepārliecina…. Tiesa Sūnas un Požarnova noairēšana ir plusiņš….

+4
0
Atbildēt

1

    andris902 > garausiitis 29.08.2011. 14.18

    …tik lieli pašnāvnieki viņi nav, lai savās rindās uzņemtu Sūnu…:))
    …bet tagad vaimanāt, ka nespēj izfiltrēt, nespēj izstrādāt, nespēj nodrošināt – tas jau kļūst smieklīgi…karstu strebjot, vienmēr var apdedzināties!…
    …ZRP izskatās pēc projekta – “Sarauj!”…vēlāk var nesanākt…:))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

reinis_m 29.08.2011. 14.35

Nu ko lai saka, atlasē vajag izmantot arī google.lv pakalpojumu… Ieteikums- uzdot pāris cilvēkiem no partijas paņemt biedru sakakstu un izgūglēt visus…

+1
0
Atbildēt

1

    reinis_m > reinis_m 29.08.2011. 14.42

    Ierakstot google Raitis Pastors= “Deniss un viņa kolēģis Raitis Pastors pēc incidenta tika aizturēti par to, ka pieprasījuši un saņēmuši 100 eiro kukuli no kādas …”

    Elementāri, Vatson!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu