Bērziņš: Premjera amata kandidātam jāgūst vēlētāju atbalsts • IR.lv

Bērziņš: Premjera amata kandidātam jāgūst vēlētāju atbalsts

15
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Prezidents uzskata, ka pēcvēlēšanu reālā situācija var ienest dažādas izmaiņas 

Svarīgākais nosacījums premjera amata kandidātam ir vēlētāju atbalsts, otrdien intervijā Latvijas Radio uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Viņš gan atturējās no konkrētu cilvēku un partiju programmu vērtēšanas, bet norādīja, ka paliek pie tā, ka valdības vadītājam jābūt ne tikai profesionālam un pieredzējušam, bet arī ieguvušam vēlētāju atbalstu, ziņo BNS. 

“Ja tā nav, tad tas pārējais būtībā nevar tikt izvērtēts, jo tie lēmumi, kas bija pieņemti, būs jāvērtē, jāņem vērā un jāpieņem tomēr saskanīgi, lai mēs varētu iet uz priekšu, sevišķi šajā pasaulē nenoteiktajā ekonomiskajā situācijā,” teica Bērziņš. 

Kopumā partiju izvirzītos kandidātus viņš novērtēja kā zinošus, tomēr, viņaprāt, vēlēšanu rezultāti “var radīt zināmas korekcijas arī šajos jautājumos”. “Tā ir partiju vēlme, bet reālā situācijā jau ne vienreiz vien ir bijušas dažādas izmaiņas,” norādīja prezidents, vienlaikus uzsverot – viņaprāt, ir labi, ka partijas piesaka gan premjera, gan ministru kandidātus. 

Tāpat viņš uzskata, ka patlaban atlaistās Saeimas darbs ir ļoti saskaņots un vismaz tehniskajā līmenī normāls. Par komisiju darbu gan Bērziņam esot grūtāk spriest, jo tajā prezidenta kanceleja nepiedalās, taču komisijas strādā un panāktie kompromisi tik svarīgos likumos kā, piemēram, meža likumā, viņaprāt, nozīmē, ka parlamenta darbība nav īpaši politizēta. 

“Man šķiet, ka cilvēki tomēr pieiet apzinīgi un skatās arī uz priekšu, jo sevišķi ekonomiskie likumi – no viņiem jau mēs neizbēgsim, viņi jau būs jāpieņem.. Es nedomāju, ka tā ir priekšvēlēšanu kampaņa, ja viņi spēj atrast kompromisu, tas jau daudz ko nozīmē,” klāstīja Bērziņš. 

Prezidents arī uzsvēra – neskatoties uz runām par to, ka pēc Saeimas vēlēšanām arī Bērziņu Valsts prezidenta amatā varētu nomainīt, viņš par to neesot domājis. “Es par to neesmu domājis un arī neesmu vērtējis.. Nekas nav mūžīgs, ir tāds teiciens, tāpēc dzīve rādīs,” viņš norādīja. Arī jautāts, vai, viņaprāt, šāda iespēja pastāv, vien atkārtoja: “Nekas nav mūžīgs.”

Komentāri (15)

dro 16.08.2011. 11.58

Premjera amata kandidātam jāgūst vēlētāju atbalsts
__________________
Vai tas nebūtu jāattiecina arī uz prezidenta amata kandidātiem?:)

+11
0
Atbildēt

0

dro 16.08.2011. 13.52

Nesaprotu, kas liedza ZRP un NA paust atbalstu Dombrovskim, savu kandidatu izvirzot tikai kā rezerves variantu, jo pašu kandidāti taču vājāki? Lai jau SC startē ar Urbanoviču un Ušakovu, jo labi zināms, ka neder ne viens, ne otrs. Vārdos par valsts aparāta samazināšanu, bet darbos piedāvā 2 kandidātus viena vietā:))

+5
0
Atbildēt

2

    austrisv > dro 16.08.2011. 16.00

    Ino!
    Tas ir tāpēc, ka Zatleram , tā sakot, galvenais ir viņa GUDRĪBA, kura ne katram piemīt!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 16.08.2011. 14.23

    Tas būtu bijis ļoti prātīgs solis, atbalstot Dombrovski! Abas partijas no tā tikai iegūtu! Tāpat ir skaidrs, ka neviens no pārējo partiju premjeru kandidātiem ne tuvu nestāv Dombrovskim. Pat Bērziņš ir netieši norādījis, ka Dombrovskim ir nepieciešamā pieredze un profesionalitāte, lai turpinātu premjerēt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

elinaliepina 16.08.2011. 12.19

Un ja nu Bērziņš domā to personu, kurai vēlētāji saliks vislielāko plusiņu skaitu? Nupat vienā “ir” aptaujā vīrelis jau uzpeldēja…:))

+4
0
Atbildēt

2

    elinaliepina > elinaliepina 16.08.2011. 16.42

    Protams, pie tam tas knariņš nemaz nekandidē :)))! Gribēju tikai norādīt, ka Bērziņš var rēķināt visādi…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > elinaliepina 16.08.2011. 15.59

    Tas jau noorganizēts droši vien no NA avīzes vai Ventspils domes, jo es neticu, ka Lembergam ir tik daudz pielūdzēju internetā. Palasies “”Apollo” un redzēsi, cik faktiski atbalsta to šprukstiņu smalkajās drēbēs no parīzes lepnajiem veikaliem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu