Latvija nepametīs Visaginas projektu, bažas par naudu • IR.lv

Latvija nepametīs Visaginas projektu, bažas par naudu

29
Ignalinas AES Lietuvā. Foto: AFP/LETA

Bērziņš: Latvijai neesot tik daudz finanšu, lai pilnībā piedalītos šajā projektā

Jaunais Latvijas prezidents Andris Bērziņš labvēlīgi raugās uz Latvijas līdzdalību Visaginas atomelektrostacijas (AES) projektā, taču joprojām pauž bažas par valsts finansiālajām iespējām.

“Latvijai nav tik daudz finanšu resursu, lai pilnībā piedalītos šajā projektā. Taču, ņemot vērā valsts kompānijas Latvenergo situāciju un projekta progresu Lietuvā, kā arī konkrētus līdzdalības noteikumus, varu pārliecinoši sacīt, ka Latvenergo spēs droši pievienoties projektam. Tas būs svarīgs projekts Latvijai ne tikai politiskā, bet arī biznesa nosacījumu ziņā,” Bērziņš paziņoja otrdien Viļņā sarīkotajā preses konferencē kopā ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. 

Latvijas prezidents ir pārliecināts, ka Visaginas AES projekts ir politiski svarīgs visām trijām Baltijas valstīm. “Taču ir svarīgi arī nosacījumi biznesa sarunās,” piebilda Bērziņš. 

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, prezidenta un Grībauskaites pārrunu laikā par Visaginas AES celtniecību Bērziņš piebilda, ka “Latvijas puse pilnībā atbalsta šo Lietuvai vēsturiski nozīmīgo projektu, jo Lietuvai ir visi priekšnosacījumi, lai to nekavējoties realizētu”. 

Kā ziņots, Bērziņš izraisīja sašutuma pilnu partneru reakciju, pēc nonākšanas amatā paziņojot, ka viņam nešķiet iespējama Latvijas piedalīšanās Baltijas valstu kopīgās atomelektrostacijas izveidošanā. Pēc kritikas saņemšanas Bērziņš savu nostāju saistībā ar atomelektrostacijas projektu koriģēja.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu