Ķirsons šogad plāno atklāt jauna veida ēdināšanas uzņēmumus • IR.lv

Ķirsons šogad plāno atklāt jauna veida ēdināšanas uzņēmumus

25
Attēlā: Atpūtas centrs "Lido" Krasta ielā, Rīgā.

“Lido” tīkla īpašnieks uzskata, ka Latvijai tuvākajā laikā draud pārtikas krīze

Ēdināšanas uzņēmuma “Lido” īpašnieks Gunārs Ķirsons šogad plāno attīstīt jauna koncepta ēdināšanas uzņēmumu un pārtikas veikalu tīklu, intervijā biznesa portālam “Nozare.lv” atklāja Ķirsons.

Pirmo “Lido” jaunā veida ēdināšanas iestādi plānots atklāt šī gada augustā. Divu gadu laikā tīkls tiks paplašināts līdz 20-30 ēdināšanas iestādēm. Par nosaukumu vēl notiek diskusijas, bet galvenā publika, uz ko būs orientēts jaunais koncepts, būs tauta. “Mēs neesam stāvējuši uz vietas, redzam, ka Latvijā ienāk “McDonald’s”, “Hesburger” un citi. Mēs pie sevis sakām: mēs esam tautu barojuši, mums jābaro vēl labāk,” atzina Ķirsons.

“Pamatā tie būs ēdināšanas uzņēmumi kopā ar pārtikas veikalu. Varēs paēst un paņemt līdzi uz mājām,” sacīja Ķirsons. Viņš arī norādīja, ka uzņēmums plāno pārtraukt savas produkcijas izplatīšanu lielveikalos, lai to piedāvātu tikai savā veikalu tīklā.

Pēc uzņēmēja domām, tuvākajā laikā Latvijai draud pārtikas krīze: “Šodien Latvijā vairs nav cukura, ražošana ir izputināta, lauksaimniecība put ārā, un cilvēki vairs negrib stādīt kartupeļus. Tāpēc arī kartupeļi ir tik dārgi – 40 santīmi kilogramā, rīt tie būs 50 santīmi, un parīt atnāks vācu kartupeļi, kas maksās 60 santīmus kilogramā,” brīdināja Ķirsons.

Jaunajā veikalu tīklā plānots pārdot gan “Lido” ražoto produkciju, gan citu Latvijas gaļas un piena pārstrādātāju produktus. Kā norāda Ķirsons, saistībā ar iznīcināto lauksaimniecības ražošanu izdzīvos tie, kas uztaisīs mazus veikaliņus un pāries uz daudz labāku produkciju.

Komentējot investīciju piesaisti jaunajam projektam, uzņēmējs norādīja, ka investoru visā pasaulē patlaban ir ļoti daudz, tikai patlaban investori vēlas redzēt, kā ideju plānots realizēt. “Jāprot pārliecināt investoru, ka ideja aizies,” teica Ķirsons.

Tāpat “Lido” īpašnieks atzina, ka uzņēmuma “Lido” apgrozījums šī gada sākumā pieaudzis par 10%, salīdzinot ar pagājušo gadu, ko Ķirsons skaidro ar cenu nepaaugstināšanu. Viņš arī norādīja, ka cilvēki nāk aptuveni par 20% vairāk un vidēji maltītei tērē 1,20-1,50 latus.

SIA “Lido” vienīgais īpašnieks ir Ķirsons. 2010.gada 24.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierinājusi Ķirsona ēdināšanas firmas SIA “Lido” lūgumu un noteikusi uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību. Atsevišķi “Lido” kreditori bija nolēmuši vērsties pret Ķirsonu kā pret privātpersonu, lai piedzītu parādus.

Maija sākumā Ķirsons papildinājis “Lido” valdi ar vairākiem juridiskajiem un finanšu ekspertiem. Tajā turpmāk darbosies zvērinātu advokātu biroja “BDO Zelmenis & Liberte” līdzīpašnieks Jānis Zelmenis, finanšu konsultāciju kompānijas “DB Partners” pārstāvis Olafs Švanks un SIA “Behrens” līdzīpašniece Valērija Gapoņenko.

Pārdot paredzēts Ķirsonam piederošos uzņēmumus un īpašumus – SIA “Lido” viena daļa par 7,9 miljoniem latu, SIA “GKVS” par 1020 latiem, SIA “DEUL” akcijas par 1500 latiem, SIA “Daugmales projekti” 51 daļa par 1020 latiem, SIA “Zaļā zeme Lido” 51 daļa par 1020 latiem un seši zemesgabali Ķeguma novadā kopsummā par 252 552 latiem.

Komentāri (25)

silvija_vitina 24.05.2011. 11.29

par tiem kartupeļiem es nesapratu – ja jau l/saimniecība pie mums izputināta un tauta vairs nevēlas stādīt kartupeļus – viņš būs tas, kas tos kartupeļus stādīs un piedāvās tautai (kas ir viņa mērķauditorija), vai tomēr pirks no vāciešiem un piedāvās “pa lēto” (60 sant/kg + margins)?

+7
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 24.05.2011. 10.49

Apbrīnojama ir banku mazspēja, kuras nevar no tā čekas mūdža izdauzīt visu līdz pēdējam santīmam un kuri bija tie korumpētie politiķi, kas palīdzēja viņam tikt pie valsts garantēta kredīta?

+7
-1
Atbildēt

0

kdaljajev 24.05.2011. 16.24

Nav dzirdēts,ka bankrotējušiem uzņēmējiem kāds aizdod naudu.

+6
0
Atbildēt

1

    shots > kdaljajev 25.05.2011. 09.28

    jā, vajadzētu pasekot, kura banka aizdos naudu. Tad jau redzēsim, kuras bankas ir zem oligarhu ietekmes. es balsoju, ka tā būs Krājbanka (Snoras)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu