Štrausam-Kānam noteikts mājas arests • IR.lv

Štrausam-Kānam noteikts mājas arests

27
Foto: Tomas Uberlionis, F64

Bijušais SVF vadītājs nodevis ceļošanas dokumentus un atradīsies apsargātā dzīvoklī

Ņujorkas tiesa ceturtdien pieņēmusi lēmumu atbrīvot no ieslodzījuma cietumā dzimumnoziegumos apsūdzēto bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu pret miljonu dolāru (495 000 latu) lielu drošības naudu un noteikusi viņam mājas arestu. Apsūdzētajam būs jāuzturas apsargātā dzīvoklī un jāvalkā elektroniskās izsekošanas sprādze, vēsta aģentūra LETA un AFP.

Štrauss-Kāns no Ņujorkas Raikersa salas cietuma tiks izlaists piektdien, sacīja viņa advokāti. “Mēs vēlamies apliecināt gandarījumu, ka tiesnesis pieņēmis šādu lēmumu. Ģimenei tas ir liels atvieglojums, jo tā tagad varēs būt ar viņu kopā,” pēc tiesas sēdes žurnālistiem sacīja advokāts Viljams Teilors.

Tiesnesis Maikls Obass atļāva izlaist Štrausu-Kānu no Raikersa salas cietuma pēc tam, kad bijušais SVF vadītājs bija piekritis apdrošināties par pieciem miljoniem dolāru un nodot ceļošanas dokumentus.

Štrauss-Kāns tika arestēts sestdien saistībā ar apsūdzībām par Manhetenas viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumu.

Komentāri (27)

archoftriumph 20.05.2011. 10.29

manupraat saadiem viiriem praatiigaak celot sievas vai miiljaakaas sabiedriibaa, jautaajums vieniigi vai arii taas nevar iesuudzeet vinjus par uzmaaksanos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu