Par pedofīliju aizturētais strādājis par brīvprātīgo Vācijā • IR.lv

Par pedofīliju aizturētais strādājis par brīvprātīgo Vācijā

21
LETA

Miķelsonam bijusi interese par bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem jau vidusskolā

Nīderlandē par pedofiliju aizturēto Robertu Miķelsonu brīvprātīgo darbā uz Vāciju 2002.gadā nosūtījis Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Jaunatnes departaments, noskaidroja aģentūra LETA. Viņa piemērotību šim amatam tobrīd nav bijis pamata apšaubīt.

Brīvprātīgo programmā bijusi iespēja pieteikties daudziem jauniešiem, ne tikai baznīcai piederošiem, uzsver LEBL. Vairāki jaunieši tolaik pieteikušies, pateicoties draugu ieteikumiem, acīmredzot, arī Miķelsons bijis viens no viņiem. Viņš nekad neesot bijis LELB Jaunatnes departamenta darbinieks un nav arī nekādu ziņu par to, ka viņš būtu bijis piederīgs kādai draudzei.

"Pēc patlaban pieejamās informācijas, LELB Jaunatnes departamentam šī ir bijusi vienīgā saskare ar Miķelsonu, kurš pēc dalības šajā programmā palicis Vācijā, nekādus kontaktus ar LELB Jaunatnes nozari turpmāk neuzturot," stāsta LELB sabiedrisko attiecību nozares pārstāvji.

Vācijā Miķelsonu uzņēma Eiropas Brīvprātīgo servisa partnerorganizācija "VIA e.V. Munchen". Pagaidām aģentūrai LETA nav izdevies sazināties ar šo organizāciju, lai noskaidrotu, kādā jomā kā brīvprātīgais Miķelsons strādājis Vācijā.

LETA norāda, ka Miķelsonam bijusi interese par bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem jau vidusskolā, par ko liecina sacerējumi, kas publicēti mājaslapā "www.bernutiesibas.lv", tādēļ viņš arī Vācijā varētu būt darbojies bērnu izglītības un audzināšanas iestādēs.

Atgādinām, ka 27 gadus vecais latvietis aizturēts Nīderlandē, aizdomās par pedofīliju. Amsterdamas mērs Eberhards van der Lāns izteicies, ka atklātais ir viens no briesmīgākajiem seksuālās izmantošanas gadījumiem valstī.

"Aizdomās turamais atzina, ka sistemātiski izmantojis vairākus desmitus bērnu," teikts Amsterdamas tiesas paziņojumā. Daudzos gadījumos viņš bērnu seksuālo izmantošanu fotografējis un uzņēmis videomateriālos, kas pēc tam izplatīti tālāk.

Arī Latvijas Valsts policija aicinājusi atsaukties iespējamos cietušos.

Komentāri (21)

Robs 15.12.2010. 00.24

Savādi, ka Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā, kas Latvijā administrē Eiropas brīvprātīgā darba programmu, nav pieejama informācija par projekta uzdevumiem un aktivitātēm. Gala atskaišu arhīvs, piemēram? Tik daudz papīrdarbu tiek ražots, kur tas viss paliek?

+2
0
Atbildēt

1

    Jupis > Robs 15.12.2010. 01.49

    Eiropas Brīvprātīgā Darba programmas nacionālajai aģentūrai Latvijā NOTEIKTI ir jābūt informācijais par VIA e.V. Munchen organizāciju!!! (Es gan Eiropas akreditēto programmu katalogā neatradu organizāciju zem šāda nosaukuma..)

    0
    0
    Atbildēt

    0

LAURIS 14.12.2010. 16.29

Roberts Miķelsons, “Kas ir vieglāk? Darīt labu vai darīt ļaunu?”
http://www.bernutiesibas.lv/?gr_id=13&id=234

+2
0
Atbildēt

1

    Ilziiiic > LAURIS 14.12.2010. 18.29


    nja….
    piedzīvojis galēju mīlestības deficītu, kuru perversā veidā mēģinājis realizēt pār citiem. jau 11.klasē galēja apmātība:

    “…Otrais lielākais iemesls, kādēļ citiem neļauj sirsnīgi izturēties pret savu bērnu, ir paranoiskas bailes no seksuālas izmantošanas….”

    tad nu meklējis visus iespējamos veidus…

    “Neatteiksim nevienam bērnam savu mīlestību, jo iespējams tas būs pēdējais glāsts, ko viņš savā mūžā saņems.”

    patiešām iespējams, jo negiribēs vairs nekad..

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu