Ķirsons pēc pieciem gadiem cer atvērt jaunus uzņēmumus • IR.lv

Ķirsons pēc pieciem gadiem cer atvērt jaunus uzņēmumus

14
Elmārs Rudzītis, F64

Sadalīsim atbildību: es, banka un valsts

"Es speciāli gāju uz personisko bankrotu, lai mani piecus gadus liktu mierā," tā intervijā krievu valodā iznākošajam žurnālam "Otkritij Gorod” saka Gunārs Ķirsons, kurš pieteicis savu uzņēmumu makstānespēju. Tādējādi viņš cer saglabāt “Lido” impēriju.

"Saskaņā ar jauno likumu, kas stājās spēkā 1.novembrī, pusgada laikā ir jāpārdod visi īpašumi un ar visiem jānorēķinās. Bet es paspēju noformēt visu saskaņā ar likuma "Par maksātnespēju" veco redakciju. Man šo piecu gadu pilnīgi pietiks, lai atrastu savas kļūdas, veiktu restrukturizāciju un atvērtu jaunus uzņēmumus,” par intervijā klāstīto raksta Nozare.lv.

tagad viņš vēlas "mierīgi" noslēgt līgumu ar banku un risināt sarunas “pienācīgā līmenī”. Taču viņš uzskata, ka atbildība par situāciju, kādā viņš nonācis, jāuzņemas ne tikai viņam.

"Atbildība jāuzņemas arī kredītiestādei. Ne jau es viens vainīgs situācijā, kādā esmu nokļuvis. Lūk, arī sadalīsim atbildību: es, banka un valsts," norādīja Ķirsons.

Kā norāda Ķirsons, publiski izskanējis, ka viņa kredītsaistības ir 25 miljoni latu, tajā pašā laikā viena paša Krasta ielas "Lido" kompleksa vērtība esot 30 miljoni latu. Tomēr pārdot šo kompleksu Ķirsons nevēloties.

Ogres rajona tiesa trešdien, 8.decembrī, plkst.10 paredzējusi izskatīt šā gada oktobrī ierosināto "Lido" īpašnieka maksātnespējas lietu. Septembra beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Ķirsona ēdināšanas firmai noteica ārpustiesas tiesisko aizsardzību. Iepriekš vēstīts, ka atsevišķi "Lido" kreditori nolēmuši vērsties pret Ķirsonu kā pret privātpersonu, lai piedzītu parādus.

LETA raksta, ka Ķirsona "Lido" pērn strādāja ar 18,2 miljonu latu apgrozījumu un 603 342 latu zaudējumiem. Gadu iepriekš "Lido" apgrozīja 25,4 miljonus latu, bet zaudējumi sasniedza 1,73 miljonus latu. 2007.gadā tā apgrozījums bijis 24,2 miljoni latu, bet zaudējumi – 0,9 miljoni latu. "Lido" lielākais kreditors ir "DnB Nord Banka", liecina "Lido" 2009.gada pārskats.

Komentāri (14)

::Vai cis :: 02.12.2010. 14.35

Pa tiem 5 gadiem Latvijas iedzīvotāji būs atmaksājuši valsts garantēto Ķirsona kredītu un varēs pieprasīt jaunu kredītu un jaunas valsts garantijas …

+6
0
Atbildēt

0

kdaljajev 02.12.2010. 18.36

Kādā veidā valstij jāuzņemas atbildība.Piešķīra zemi.Tagad ļāva privatizēt,garantēja kredītus.Pats vainīgs ka bankrotēja.Pārāk daudzās jomās iesaistījās.Būtu cepis kotletes un miers.Tagad visiem nāksies maksāt par viņa lielummāniju.Bez politiskajiem lobijiem viņš to nebūtu dabūjis cauri.Jācer ka jaunie uzņēmumi darbosies bezmaksas zupas jomā.Parādi taču jāatdod.

+4
0
Atbildēt

0

harijs_m 02.12.2010. 17.32

Re, jau atkal – dibinās UZŅĒMUMUS! Šķiet kungs neko nav mācījies savām kļūdām. Nu nav jālien iekšā dažādos, visai atšķirīgos biznesos! Par valsts pieminēšanu atbildības sadalīšanā: būtu nu klusējis- tik daudz, cik Ķirsons tiešā un netiešā veidā ir saņemis no valsts – vai tik nebūs ārpus konkurences…

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu