Kristovskis: veto tiesības neizmantosim • IR.lv

Kristovskis: veto tiesības neizmantosim

100
Nora Krevņeva, F64
Indra Sprance

“Vienotībā” iespējamas asas domstarpības par TM

Pilsoniskā savienība (PS) ceturtdien „Vienotības” valdes sēdē paudīs savu viedokli par ministru amatu sadalījumu, taču veto tiesības neizmantos un respektēs premjera Valda Dombrovska viedokli. Ceturtdien pēc PS valdes sēdes žurnālistiem sacīja PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Kā norādīja Kristovskis, „mēs jau varam runāt, bet diez vai tam būs kāds rezultāts”. Veto tiesības PS neizmantos, jo nevēlas apgrūtināt premjera kandidāta darbu.

Iepriekš neoficiāla informācija liecināja, ka PS varētu būt tik nopietni iebildumi pret “Sabiedrības citai politikai” (SCP) līdera Aigara Štokenberga virzīšanu apstiprināšanai tieslietu ministra amatā, ka lietā varētu tikt liktas veto tiesības.

“Ir ļoti liela neapmierinātība par veidu, kādā “Sabiedrība citai politikai” sasniedza to rezultātu, ka nav vairs trīs koalīcijas partijas, “ sacīja Kristovskis, norādot, ka PS tobrīd vienīgā atbalstījusi premjeru.

Pēc viņa teiktā, PS iekšienē daļa cilvēku “ir sašutuši par SCP rīcību”. Līdz ar to sarunas “Vienotības” valdes sēdē, kas sāksies ceturtdien pēcpusdienā,  par šo jautājumu “nebūs vieglas un vienkāršas”. Pirms “Vienotības” valdes sēdes notiks PS domes sēde, kurā iecerēts vērtēt izveidojušos situāciju.

Uz jautājumu, vai PS jautājumā par Štokenberga virzīšanu tieslietu ministra amatam varētu izmantot veto tiesības, Kristovskis izvairījās atbildēt. “Mēs esam “Vienotības” partija un Dombrovska piedāvājums mums ir svēts, bet vienlaikus esmu arī “Pilsoniskās savienības” priekšsēdētājs, “ sacīja Kristovskis.

Štokenbergs lūgts komentēt PS iespējamo nepatiku pret viņa kandidatūru Ir.lv atbildēja īsziņā, norādot, ka “neko par to nezinu”.

TM amatam iepriekš savu kandidatūru bija nosaukusi arī PS, tam iesakot premjera padomnieku Jāni Bordānu.

Partijas „Jaunais laiks” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis nekādus komentārus nesniedza, norādot, ka par šo jautājumu lems valde.

Komentāri (100)

dro 28.10.2010. 12.26

Tik apšaubāma un nevarīga valdības veidošana Latvijas vēsturē vēl nav pieredzēta. Lieģa un Dāldera nomaiņa vien ko vērta:)

+28
-6
Atbildēt

3

    martins_kibilds > dro 28.10.2010. 12.38

    Atmiņa tev slikta.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > dro 28.10.2010. 12.29

    Nezinu gan, Lieģa un Dāldera maiņa neko būtībā nemaina, pēc būtības Kristovska/Pabrika rokāde ir drusku svarīgāka.

    Nevarīga tā nav. Labāk lai visi izvillojas un nonāk pie kāda kopsaucēja, nevis kad tiek pieņemti lielie lēmumi tad strīdās.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > dro 28.10.2010. 12.41

    pecisk.Nezinu gan, Lieģa un Dāldera maiņa neko būtībā nemaina,
    _______________________________
    Vēl traģiskāk ir tas, ka PLL nomaiņa ar Vienotību kā redzam arī neko nemaina – lidostā tiek noslēgts valstij neizdevīgs līgums, tiek pieņemts lēmums par TEC 2 otro kārtu, iespējams Valdībā būs arī Latvijas nīdēji…

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

Igors Daņiļēvičs 28.10.2010. 12.17

Kristovska un Štokenberga politiskā biogrāfija liecina, ka viņiem abiem pavisam noteikti vajadzētu uz kādu laiku ieturēt ļoti pieticīgu amatu diētu. Viņu ambīcijas nav samērojamas ar pagātnes reputāciju. Tas pats attiecas uz daļu SCP un PS biedru.

+25
-7
Atbildēt

5

    Štokenbergs iestājās TP un ilgstoši bija tās biedrs laikos, kad nebija vairs nekādu šaubu par viņu cinismu un absolūtu tālredzības trūkumu. Štokenbergs to visu lieliski redzēja un zināja. Viņš bija Kalvīša biedrs un padomdevējs daudz par ilgu, lai izvairītos no atbildības par notikušo. It īpaši ņemot vēra to kādā veidā un situācijā viņš kļuva par miljonāru.
    Arī par Kristovski ir daudz jautājumu šajā laikā, kaut arī vairāk izcēlas ar veiklu sērfošanu pa konjunktūras viļņiem. Nesaku, ka viņi būtu absolūti norakstāmi kā cilvēki vai kā politiķi. Tomēr iepriekšminētais norāda, ka viņiem vajadzētu būt daudz pieticīgākiem. Paškritika ir viena no būtiskākajām laba politiķa pazīmēm. Abos kaut kas tāds ir grūti pamanāms.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    vismantsk > Igors Daņiļēvičs 28.10.2010. 14.04

    Kādā ziņā ilgstoša piederība politiskajai elitei ir slikts ieraksts CV?
    Es zinu, ka Štokenbergs ir bijis TP biedrs un Ekonomikas, kā arī Reģionālās attīstības ministrs, bet nekādi nevaru piekrist tam, ka tas kaut kā negatīvi ietekmētu viņa reputāciju. Viņam tikai par labu runā fakts, ka viņš atklāti nostājās pret Kalvīša valdības virzītajiem drošības iestāžu likumu grozījumiem, kaut arī tai laikā bija tās pašas valdības ministrs. Un tas, kā zināms, bija iemesls viņa izslēgšanai no TP un demisijas pieprasīšanai.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Ilgstoša piederībai politiskai liecina par piederību tam lokam, kas, vairāk vai mazāk, bet atbildīgi par katastrofolā ekonomisko, politisko un morālo bankrotu, ko piedzīvojusi Latvija. Te jāņem vērā, ka atbildīgi ir ne tikai agrākie pozīcijas “treknie un cietie”, bet arī īstās un nosacītās opozīcijas pārstāvji. Uzmanīgi sekojot politiskajiem procesiem, tad faktiski tikai Dombrovskis bija tas, kurš no politiķiem visskaļāk un parliecinošāk runāja par gaidāmo katastrofu pēc ekonomikas pārkaršanas un burbuļa sprāgšanas. Pārējie vai nu nesaprata, negribēja saprast vai arī nespēja pārliecinoši bremzēt slīdēšanu grāvī.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    vismantsk > Igors Daņiļēvičs 28.10.2010. 12.27

    Kādus konkrētus faktus Tu varētu nosaukt, ne tikai tukšas frāzes par pagātnes reputāciju?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Par kuru no abiem Tu vēlies dzirdēt? Vispirms abi jau ilgstoši ir politiskajā elitē. Kas nekādi nav spīdošs ieraksts CV. Viens no viņiem Kalvīša ekonomikas ministrs un “trekno gadu” burbuļa miljonārs.
    Otrs ir politikās elites ilgdzīvotājs, tāds, kurš perfekti jūt pareizo “virzienu” un spēj laicīgi mainīt partijas piederību. Arī viņš bada maizi nekrimt savā politiskajā karjerā.

    “Pērn 1. jūlijā Kristovskim bija 41 800 latu un 138 000 eiro (96 991 lats) lieli naudas uzkrājumi, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija. Tajā norādīts, ka viņam pieder 2006. gada ražojuma Jaguar un vairāki nekustamie īpašumi Ventspilī, Apes novadā un Rīgā.”

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

dro 28.10.2010. 12.45

…turpmāk “Vienotības” trejmeitiņas strādās pēc principa: “Pati Tu cūka! Paskaties, kāda Tev mugura…
_________________________
Jā nedrīkst gaišajiem kungiem lekt acīs! Bauriem nav pieņemama patstāvīga domāšana:)) Gribu redzēt, cik ilgi Dombrovskim pietiks pacietības:)

+14
-1
Atbildēt

10

    Uldis Šneiders > dro 28.10.2010. 12.51

    Es sapratu ironiju, bet neesmu manījis pastāvīgas domāšanas iezīmes minēto kungu vidū. Varbūt roku dziļi, bet līdz šim visai šai polit-zaptei tuvumā nelaistu pat izsalkušu cūku, kur nu vēl valsts iedzīvotājus….

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 28.10.2010. 16.11

    Ino
    Vai arī Ēlerte no tās pašas mīklas?
    Nemaz nezināju, jo likās sakarīgs cilvēks!
    Bet, tad jau sāk izskatīties pavisam traki, un iespējams, ka tāpēc Ēlerte veidoja to apvienību, lai ievilktu iekšā tos jaunākās paaudzes ekskomunistus!
    ceru, ka viņi tomēr nenoteiks toni Vienotībā!
    ceru uz PS nacionālo spārnu un uz trijām profesorēm!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 28.10.2010. 17.32

    Bet. ceru uz PS nacionālo spārnu un uz trijām profesorēm!
    ________________________
    Tas šeit skaitās sliktais tonis. Pazaudēsi savas draudzenes:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > dro 28.10.2010. 13.27

    Ino,
    jāprecizē, esmu JL biedrs nevis V . Man, tāpat kā Tev, neko nestāsta.
    Procesi tādi paši kā saskaldot JL, tikai te ir “trīsžuburu āķis”… pirmdien būšot Domes sēde…vaicāju, vai vilciens jau nav notaurējis pirmajā pieturā?…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > dro 28.10.2010. 17.56

    …lno…viedokļu atšķirība rada diskusijas vērtību…:))

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 28.10.2010. 15.49

    Bet. Pabriks ir īsts vecās komjauniešu- kompartijas nomenklatūras darbonis! ne par velti viņš vēl bija stājies kompartijā, kad tā jau faktiski bija sabrukusi!!!(liekas tas bija 1989.gadā)
    _____________________
    Interesanti, ka kompartijas pēdējam iesaukumam – Ēlertei un Pabrikam tā sapas domas, kas valdībai visvairāk nepieciešams – SC:))

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > dro 28.10.2010. 13.10

    Ino,
    piekrītu- SCP ieviesa principu

    -esmu cūka, roku kā māku-

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 28.10.2010. 13.37

    markoni. Es Tavā vietā no partijas spices prasītu paskaidrojumus.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 28.10.2010. 14.29

    Vlad!
    Es Tev piekrītu, jo manuprāt godprātīgāka cilvēka un amatpersonas, par Lieģi , būtu grūti sameklēt!
    Acīmredzot Pabriks mainīja ĀM tikai pret AM posteni!
    Man gan ir viens mierinājums, jo es ar savu sievietes intuīciju, sen jau sapratu, ka Pabriks ir īsts vecās komjauniešu- kompartijas nomenklatūras darbonis! ne par velti viņš vēl bija stājies kompartijā, kad tā jau faktiski bija sabrukusi!!!(liekas tas bija 1989.gadā)
    Man ir mierinājums, jo es viņu izsvītriju no vēlēšanu saraksta! Nu kaut kas nepatīkams nāk no viņa personības!

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > dro 28.10.2010. 13.15

    markoni. Vai Tu kā partijas biedrs vari man paskaidrot, kādēļ bija jānomaina Dālderis ar personu, kura apgalvoja, ka vēlas strādāt saeimā? Par Lieģi nav jautājumu: štrunts, ka cilvēks labi pastrādājis, bet, ja Pabrikam vajag amatu, uz to nospļauties.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu