Ēlerte par, Druviete - kategoriski pret SC valdībā • IR.lv

Ēlerte par, Druviete – kategoriski pret SC valdībā

103
Lauris Nagliņš, F64

Ceturtdien „Vienotības” valdes sēdē jāvienojas par attieksmi pret SC

Saeimas deputātu mandātu ieguvusī Sarmīte Ēlerte no „Pilsoniskās Savienības” izteikusies, ka koalīcija nav vienīgā sadarbības forma, kas iespējama ar „Saskaņas centru”. Savukārt viņas partijas biedre Ina Druviete ir kategoriski pret SC iesaistīšanu valdošajā koalīcijā, noskaidrojusi aģentūra BNS. „Vienotības” valdes sēde par šo jautājumu notiks ceturtdien.

"Koalīcija nav vienīgā sadarbības forma, kas iespējama, ir vēl arī citi risinājumi," uzskata Ēlerte. Tomēr, kāda šī sadarbība varētu būt, viņa atturējās spriest, norādot, ka notikušas tikai pirmās sarunas un sadarbības noformulēšanai vēl ir nedaudz laika.

"Mums ir nepieciešama stipra un ilga valdība – mums ir jātiek pāri šo īso valdību slimībai," teica Ēlerte, paužot pārliecību, ka tam visam "ir jāatrod sadarbības forma, kā sadarboties gan ar "Visu Latvijai!", gan apvienību "Saskaņas centrs"".

Viņasprāt, galvenā jaunās Saeimas misija ir izveidot "nacionālās izaugsmes valdību", kuras uzdevums būtu ne tikai vēl gaidāmie tautsaimniecības risinājumi un valsts budžeta izstrāde. Ceļā uz šīs misijas īstenošanu būšot nepieciešams ļoti plašs atbalsts Saeimā.

Viņas partijas biedre Ina Druviete aģentūrai BNS strikti norādīja, ka par SC iekļaušanu koalīcijā "vispār nevar būt pat jautājums". "Ne jau tāpēc par mums ir vēlējuši, lai mēs tagad ietu ar "Saskaņas centru"," piemetināja Druviete.

Savukārt Artis Pabriks no SCP, kurš savulaik bijis arī ārlietu ministra amatā, atzina, ka viņš redz nepieciešamību sadarboties ar SC, to iesaistot arī valdībā.

"Ja viņi ilgstoši netiek iesaistīti valdības veidošanā un darbā, tad mēs kaut kādā mērā radām apdraudējumu valsts ekonomiskajai izaugsmei, arī drošībai, un iekšēji tikai savstarpēji atsvešināsim dažādas iedzīvotāju grupas," uzskata Pabriks.

Politiķis ir pārliecināts, ka sadarbība ar SC ir jāveido – "turklāt, ja to nedarīs "Vienotība", tad to izdarīs oligarhu partijas, cenšoties kādā brīdī šūpot [Valda] Dombrovska valdību".

Komentāri (103)

smilskalna49 05.10.2010. 15.14

Patiesībā man nav pārliecības, ka, mēģinot iesaistīt SC, Vienotība patiesībā vēl vairāk neapdraud koalīcijas stabilitāti.

Jo tādā veidā viņi leģitimizē ZZS tiesības darboties ar SC. Vajadzīgajā brīdī ZZS varēs pateikt – redz kā – Vienotība jau tāpat sadarbojas ar SC. Piesolīs SC kaut ko vairāk, un sanāks oligarhi + SC, kas būs pilnīga katastrofa.

+30
-4
Atbildēt

3

    mary75 > smilskalna49 05.10.2010. 21.05

    Oligarhi + sc, drīzāk, būs, ja V neiesaistīs SC koalīcijā, nevis pretējā gadījumā.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    smilskalna49 > smilskalna49 06.10.2010. 00.19

    Es par to nebūtu tik pārliecināts. SC elektorātam Dombrovskis visdrīzāk ir vai nu vienlīdz, vai pat vēl nepatīkamāks nekā Lembergs. Tā kā viņiem visdrīzāk būtu vienalga, ar ko sadarboties, ka tik lielāka vara. Lembergs, savukārt, droši vien būtu ar mieru viņiem dot pilnu vaļu visos jautājumos, jo diez vai viņu pārāk uztrauc kaut kādi nacionālie jautājumi, ka tik viņš tiek pie pilnas brīvības savu lietu kārtošanā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > smilskalna49 05.10.2010. 17.01

    rums_kola
    labprat pieliktu shim tavam tekstam vairakus plusus.
    tu te dod itka sarezhgitu konstrukciju bet baidos ka tas ko saki var tiesham realizeties jo labos projektos nekas nav vienkarshs.
    jau pashlaik Vienotiba ar Aboltinjas pazinjojumiem apdraud koalicijas stabilitati un ir specigi sashupojusi elektorata uzticibu tai.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Ilziiiic 05.10.2010. 15.41

kaimiņa mazdēls, kura vectēvs savulaik izvaroja Jūsu vecmāti, aizsūtīja vectēvu vergot un nomirt purvā, šobrīd ir ievācies Jūsu mājas blakus istabā. pēdējā laikā kaut kā bija izdevies viņu telpā noizolēt, bet tagad viņam ir kāja jau durvīs un naidā ārdās, laužās iekšā, jo uzskata, ka tam atkal tiesības uz vismaz pusi mājas.
tas sakās, ka esot mainījies un bijušais jāaizmirst, bet emociju uzplūdos redzams, ka tam manieres nav mainījušās ne par mata tiesu. un mazdēla radi blakus mājā to vien gaida, kad varēs apvienot īpašumus, jo viņu saprašanā Jūsu māja vienmēr bijusi viņu māja.

nu pažēlojiet viņu un esiet eropeiski iecietīgi. eiropa jau nav dzīvojusi ar “kaimiņu” 50 gadus vienā gultā.
psiholoģijā to sauc par pašviktimizāciju.

+29
-12
Atbildēt

10

    mary75 > Ilziiiic 05.10.2010. 16.35

    Man jau sen apnicis par tiem okupantiem utt., kaut pašam ģimenē bija represētie.
    Nevar visu politiku būvēt, balstoties uz pagātni un vēsturi.
    Bija tāda kaut kāda paruna, tipa – ja mēģināsi iet uz priekšu, skatoties atpakaļ, obligāti nogāzīsies no kraujas, vai kā līdzīgi.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > Ilziiiic 05.10.2010. 16.28

    Ērik, visu cieņu, bet varbūt vienreiz ir pienācis laiks izbeigt atriebības misiju “zobs pret zobu”??? Varbūt jāsāk DZĪVOT TAGADNĒ UN NEVIS PAGĀTNĒ?!?!?!? Kas bijis, bijis – to mēs vairs nevaram mainīt. Vienīgais, ko varam darīt, ir dzīvot šobrīd un tagad – lai nepieļautu šādas kļūdas nākotnē.
    Starp citu, arī manā ģimenē ir bijušas traģēdijas – manai vesmammai bija 8 bērni. Daļa no tiem no latviešu leģionāra, otra daļa no latviešu partizāna. Viens gan ir “nezināmas izcelsmes”, jo ieņemts, kad “krievi gāja pāri”. Lai viņam vieglas smiltis. Vai tāpēc man būtu jāienīst tie krievu jaunieši, kas dzīvo šeit un adekvāti uzvedas?!?!?!

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Ilziiiic 05.10.2010. 23.57

    Džeri, tu gan esi naivs. Tev to dziesmiņu par pagātni gadījumā nav Urbis iemācījis ?
    Diez kapēc tad 9.maija svinības gan Krievijā , gan te jo gadu jo krāšņākas ? Tā nav “dzīvošana pagātnē” ?

    Pagātnes aizmiršana nozīmē iekšēju atteikšanos no laikiem, kad mēs bijām brīvi un lepni, tas nozīmē – komunistu iepotēto stereotipu pieņemšana zemapziņā. Attopies – SC ir izveidots no PSKP+VDK atliekām, vai tiešām tu esi tik naivs, ka tici viņu interesei par cilvēciskām vērtībām ?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilziiiic 06.10.2010. 07.41

    Nu un, lai svin 9 maiju, mēs – 8 maiju, nu un, nesvin viņi Latvijas okupāciju un nevajag tik daudz uzmanībass pievērst simboliem.
    Visiem nav jādomā vienādi.
    Varbūt, jāatstāj aiz iekavām šie jautājumi, un jādomā par nākotni?
    Vai tevi cits nekas vispār neinteresē?
    Tā jau ir tā dzīvošana pagātnē.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > Ilziiiic 05.10.2010. 20.46

    Vai tad es teicu – vajag aizmirst pagātni?
    Aizmirst nevajag neko, bet, nevar nepārtraukti dzīvot pagātnē un visu politiku balstīt tikai uz to.
    30 ie gadi neatgriezīsies, un krievi nekur nepazudīs, patriotiem būtu vairāk jāuztraucas, lai latvieši atgriežas, nevis jādzīvo sapņos un ilūzijās.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 05.10.2010. 17.01

    Dzeris
    tieši tas arī ir tas, ko austrumos vēlas. lai latvietis aizmirst pagātni un tad, tā kā kristietība sen vairs nav vienojošs centrs, paliks vien kosmopolītiskā patērēšana, kuras vārdā jau liela daļa izklīdusi pasaule. (nerunāju par tiem, kas piespiedu kārtā).

    Kā zināms, kurš neatmin vēsturi, tam lemts to atkārtot.

    Un, ja latvieši tagad ielaidīs austrumu vējus valdībā, tad ticiet, ka pienāks visai drīz brīdis, kad galdā liks celta Satversme.

    un tad Kabanovs degunu šņauks savu degunu vairs ne karogā, bet Satversmes lapās.
    nevajag slēgt līgumus ar ļaunumu. pie tā pierod un zaudē modrību.
    būs tas pats kā ar zagļiem, kad attapās tauta ar izlaupītu valsti. tikai šajā gadījumā likme ir pati valsts.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 05.10.2010. 17.17

    -> Changals
    tieši šie punkti ir tie, kurus prakstiski neviens krievs nekad nav atzinis.
    tas, ko tur Ušakovs pirms vēlēšanām latviešu mēdijos divdomīgi pamuldēja, nekā neatspoguļo viņa elektorāta viedokli.

    tā kā krievi neatzīst šos punktus, mēs secinam, ka
    pa punktiem:
    1) viņi arvien uzskata, ka latvieši ir vēlējušies viņu “draudzīgos” apskāvienus un gūstot šeit balss vairākumu, mierīgi varētu balsot par atkalapvienošanos kādā “jaunā” apvienībā ar Krieviju

    2) viņi pretojas integrācjai, arvien cerot uz laikiem, kad latvieši būs spiesti runāt krieviski

    3) viņiem ir līgums ar “darba devēju”, kuru nekad nelauzīs sava ideoloģiskā ienaidnieka spiediena ietekmē. tā ir principiāla lieta. redzam, ka spiediens un iejaukšanās Latvijas iekšējās lietās no Krievijas puses šajās dienās notiek vistiešākā veidā. Latvieši pie tā pieraduši un uzskata to par normālu.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Ilziiiic 05.10.2010. 16.42

    ->dzeris
    Nejauši uzdūros internetā: drīzumā Amsterdamā atklāj Jaunu memoriālu nogalinātajiem ebrejiem…
    Kā redzi, arī viņi joprojām dzīvo pagātnē…

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Dzintars Kalniņš > Ilziiiic 05.10.2010. 17.04

    @ Ēriks
    bet kāpēc diez tā ir, ka tā ir Maskava spēj kontrolēt kādu partiju? varbūt tāpēc, ka viņiem nav ļāvuši justies, kā cilvēkiem zemē, kur viņi ir dzimuši? zinu, ka nav grūti iegūt pilsnoību, bet stāsts nav par to… stāsts ir par to, ka 26% Latvijas BALSTIESĪGO pilsoņu ir nobalsojuši par SC un ka, ignorējot SC, mēs tikai turpināsim paplāšināt plaisu. Vai tas būt jādara?
    Kā Raivis Dzintars teica, ja SC piekrīt trim lietām – (1) Latvija tika okupēta, (2) latviešu valoda ir VIENĪGĀ valsts valoda, (3) atsakās no sadarbīas “Jeģinaja Rossija” – tad varam runāt par sadarbību valdībā. Ja nē, tad gan tā ir tikai SC vaina. Trīs jautājumi, trīs vienkāršas atbildes. Punkts.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 05.10.2010. 16.48

    nav runa par neieredzēšanu ne mazākā mērā.

    runa par to, ka nevar kaimiņam uzticēt savas mājas atslēgas tik ilgi, kamēr tas vēl šodien apkauj citu kaimiņu viņa paša mājās vēl šobaltdien Gruzijā, kauj pats savus mājiniekus Čečenijā un daļu savas naudas tērē tam, lai iegūtu balss tiesības mūsu mājās.

    nav runa par Latvijas krieviem, kas vēlas šeit dzīvot, bet par lielo kaimiņu, kuram arvien šeit ir imperialistiskas intereses, kuru vārdā krievi ir padarīti par šīs politikas ķīlniekiem.

    bet ko tad mums tādā kontekstā darīt?
    padoties čekistam Putinam, kurš savā zemē ar visiem jau ir ticis galā?

    kādus tad latviešiem vajag pierādījumus vairāk jau par zināmajiem, lai saprastu, ka SC nav Latvijas krievu, bet Maskavas partija ar pavisam citu kontekstu.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

(Jānis Kalnbergs,Kai 05.10.2010. 14.42

Pabrik, kaa vini var shuupot valdiibu ja koaliicijai 63 balsis?

+22
-6
Atbildēt

6

    snjuu > (Jānis Kalnbergs,Kai 05.10.2010. 15.04

    Mazāka vēlme to darīt.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    streips. ZZS spice ir “bezprincipu hameleons”. Nekādu šaubu, derētu pat stiprāks vārds. Tomēr – vai vietējās reģionālās nodaļas nesadumpotos, nesasauktu ārkārtas kongresu, ja brigmanis& sasaistītos ar sc un pll? Arī Puzes ķeizara darbībā nav manīts, ka vēlētos varu novēlēt citam (to biš sc).

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ja SC buus valdiibaa vai vini tad nevar shuupot sho valdiibu?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Tā ver: SC+ZZS+PLL=59 balsis

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Var.
    Tikai tad viņi paši būs atbildīgi savu vēlētāju priekšā par nespēju sastrādāties, par nespēju iziet uz kompromisiem.
    Būs strādājusī valdībā un būs atbildīgi par pieņemtajiem lēmumiem. Vairs nevarēs iziet pie vēlētājiem ar tukšām frāzēm – “vai tiešām nevēlaties dzīvot labāk?”, norobežojoties no valdības paveiktā.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Daugule > (Jānis Kalnbergs,Kai 05.10.2010. 15.28

    Viņi to var darīt tāpēc, ka ZZS ir absolūti bezprincipu hameleons, ka tik var būt pie siles.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu