Šķēle: vēlēšanas nopirktas ar Valsts kases naudu • IR.lv

Šķēle: vēlēšanas nopirktas ar Valsts kases naudu

32
Kaspars Krafts, F64

Ulmanis cerējis uz labāku rezultātu; Šlesers apšauba aptauju pareizību

Vēlēšanu rezultāti ir nopirkti par Valsts kasē esošo naudu, šādi apvienības "Par labu Latviju" (PLL) pārstāvis Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle Latvijas Televīzijai (LTV) komentēja pēcbalsošanas aptauju datus, kas rāda ap trešdaļu pilsoņu atbalstu ''Vienotībai'' un ''Saskaņas centram'' un ap 8% vēlētāju atbalstu PLL.

Šķēle, kurš kopā ar TP ekspremjeru Aigaru Kalvīti pēc iepriekšējām vēlēšanām pauda neslēptu prieku par toreiz valdošās TP uzvaru, tagad atzina – aptauju dati par lielo atbalstu pašreizējām varas partijām liecina, ka iedzīvotāji koalīcijai ir devuši "ļoti precīzu un skaidru mandātu".

"Tajā pašā laikā jāteic, ka šī ir dārgākā kampaņa, vislielākais naudas daudzums. Apmēram četrus miljardus eiro ir iztērējusi valdošā koalīcija, pērkot šo vēlēšanu rezultātus, un par šādu naudu var nopirkt jebkurus vēlēšanu rezultātus," Šķēle teikto citē aģentūra BNS.

"Acīmredzot Latvijas iedzīvotāji ir noticējuši tam, ka pievienotās vērtības nodoklis netiks pacelts ne zālēm, ne transportam, ne apkurei, ka būs 1,1 miljons darba vietu, ka būs paceltas māmiņu algas, ka tiks atdoti atpakaļ bērnu pabalsti. Iedzīvotāji ir tam noticējuši," Šķēle secināja.

Uz jautājumu, kādēļ, viņaprāt, PLL saņēma tik maz balsu, Šķēle atbildēja, ka "kopumā krīzes periods, kas bijis ļoti smags, ir neapšaubāmi atņēmis balsis tiem, kas bijuši pie varas izaugsmes gados".

Savukārt PLL premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers sola kvalitatīvu darbu opozīcijā, jo to esot darījis vairāk nekā pusotru gadu. Viņš gan aicināja sagaidīt oficiālos vēlēšanu rezultātus un pauda skepsi par aptauju datiem attiecībā uz apvienību "Saskaņas centrs".

"Viņiem [pašreizējai koalīcijai] ir iespēja turpināt savu darbu, un skatīsimies, kā viņi pildīs savus solījumus – skatīsimies, vai pensijas tiks samazinātas vai netiks, kā arī skatīsimies, kas notiks ar PVN samazināto likmi," teica PLL premjerministra amata kandidāts.

Savukārt PLL vadītājs eksprezidents Guntis Ulmanis atzina, ka cerējis uz labākiem rezultātiem, vienlaikus norādot – rezultāti bijuši atkarīgi no pašas PLL.

Šlesers, atbildot uz jautājumu par turpmākajām TP un LPP/LC attiecībām, pauda apņēmību kā pirmo darbu virzīt šo partiju apvienošanos.

Komentāri (32)

mary75 02.10.2010. 21.27

Nopirktas par Šķēles un Šlesera sazagto naudu vēlēšanas bija iepriekšējo reizi.
Šoreiz, lai cik patētiski tas neskanētu, Vienotība iemantojusi tautas uzticību, pat neskatoties uz nekādu PR kampaņu, tikai ar darbiem.
Nožēlojami, ka kungi neprot pat zaudēt, kā vīrieši, atgādina pamestas brūtes.

+25
-4
Atbildēt

0

Sintija Sproģe 02.10.2010. 21.38

Njā, jācer, ka pat 8% viņi nedabūs. Toties, ja viņi netiktu pāri 5%, tad šī būtu skaistākā diena manā mūžā.

+20
0
Atbildēt

0

martins_kibilds 02.10.2010. 21.19

Tekstu neadekvātums liek domāt, ka birojā valda reāla panika. Varu iedomāties, kas ir jādzird Stendzeniekam – veči sagrabinājuši pamatīgu piķi, bet Stendzenieks to transformējis kaut kādos nožēlojamos 8%, kas ir sīkpartijas cienīgs sasniegums.

+21
-2
Atbildēt

2

    reksa > martins_kibilds 02.10.2010. 21.53

    Cieti – neizdevās. Tagad AŠ2 būs MĪKSTI!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > martins_kibilds 02.10.2010. 21.21

    Labāk padomā kā jūtas tie krutie ziedoātji, kas pēdējā mēneša laikā PLL apzeltīja :-)

    +13
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu