Tiesībsargs Bībeles mācību uzskata par diskriminējošu • IR.lv

Tiesībsargs Bībeles mācību uzskata par diskriminējošu

11
Tiesībsargs Romāns Apsītis. Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Apsītis atgādina Satversmē noteiktās tiesības uz reliģiskās pārliecības brīvību

Tiesībsargs Romāns Apsītis apvienības "Par labu Latviju" (PLL) ierosinājumu ieviest skolās Bībeles mācību uzskata par diskriminējošu pret citām reliģijām, vēsta aģentūra BNS. Viņš atgādina Satversmē noteikto, ka ikvienai personai ir tiesības uz reliģiskās pārliecības brīvību.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien noraidīja PLL priekšvēlēšanu gaisotnē iesniegtos likumu grozījumus par obligātu Bībeles mācības ieviešanu Latvijas skolās. Iepriekš šādu solījumu, minot atbilstīgu vienošanos ar politiķiem, no Aglonas svētku kanceles pauda bijušais katoļu arhibīskaps Jānis Pujats.

Apsītis ar sava padomnieka Raita Averāta starpniecību norāda, ka Satversme skaidri definē: Latvijas valsts ir atdalīta no baznīcas, un ikvienai personai ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Mēģinājums grozīt Izglītības likumu, nosakot, ka visi skolēni no 1. līdz 12.klasei apgūst Bībeles un kristīgo mācību un atteikties no tās iespējams tikai ar īpašu rakstisku iesniegumu, ir pretējs sekulāras valsts principam. Šāds regulējums ierobežotu personām Satversmē garantēto reliģijas izvēles brīvību.

"Likumprojektu autoru ideja ar Bībeles mācības ieviešanu stiprināt Eiropas identitātes pamatu – kristīgās vērtības – ir apšaubāma, jo nav saskaņota ar reālo situācijas izvērtējumu. Eiropa ir ne tikai multikulturāla, tās identitāti veido arī plaši pārstāvētās reliģiskās konfesijas – Eiropas teritoriju apdzīvo ne tikai kristieši, bet arī musulmaņi, budisti u.c. reliģisko konfesiju pārstāvji," norāda tiesībsargs.

Komentāri (11)

wrvinovskis 03.09.2010. 20.17

Beidzot atradās temats, par ko mūsu tiesībsargam izteikt savu viedokli… Laikam gan pašam pēdējam un vēl caur sekretāru. Paša izteikuma saturu negribu pat komentēt, vienīgi, ka tas viss PLL reklāmas gājiens, kā ar pensionāru savienību, tas gan tiesa. Bet pārējais savārstījums – skolās jau tagad bērni var mācīties pēc savas izvēles gan kristīgos, gan reliģiskos priekšmetus, tur arī PLL pilnīgi analfabētiski to neņēma vērā, bet viņu mērķis jau nebija mācīt kādu mācību, tikai sevi pagozēt pozītīvā gaisotnē. Nedomāju, ka daudzi no vienkāršajiem kristiešiem uz to uzķērās.

+4
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 03.09.2010. 22.30

Vispār tas jau bija skaidrs arī bez tiesībsaga.

+2
0
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 04.09.2010. 15.31

Vai,izrādās tiesībsargs vēl strādā.Cik patīkami..tiesības ir drošībā :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu