Zīlem vienīgais izaicinājums ir premjera krēsls • IR.lv

Zīlem vienīgais izaicinājums ir premjera krēsls

51
VL/TB/LNNK līderis Roberts Zīle. Autors: Raitis Plauks, F64

Nacionālās apvienības līderis koalīciju veidotu ar ''Vienotību'' un ZZS

Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!" – ''Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" premjerministra amata kandidāts Roberts Zīle (TB/LNNK) Latvijas politikā sev redz vairs tikai vienu izaicinājumu – valdības vadītāja krēslu. Tā viņš atzinis intervijā aģentūrai BNS.

Ja Zīle 10.Saeimā tiktu aicināts veidot valdību, tad koalīcijā aicinātu "Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Tomēr atbildēt uz šo izaicinājumu politiķis izšķirtos tikai tad, ja viņa vadītā apvienība gūtu atbilstīgu vietu skaitu parlamentā.

"[Lai vadītu valdību,] jums ir jābūt samērā labam rezultātam, salīdzinot ar jūsu partneriem koalīcijā. (..) Ja jūs esat ar piecām līdz astoņām vietām, kā bija laikā, kad man piedāvāja kļūt par premjeru 2004.gadā [Induļa] Emša vietā, kad mums bija sešas vietas Saeimā, jebkurā brīdī jūsu partneri jūs var vienkārši palaist vaļā. Tā, kā to izdarīja ar Emsi, turklāt ZZS tajā laikā bija daudz vairāk balsu nekā mums. Vienkārši budžetu nepieņēma pirmajā lasījumā, un cauri – brīvs," skaidroja ilggadējais politiķis.

"Es septiņus gadus esmu bijis valdībā, vairākkārt Saeimā, jau otro termiņu Eiropas Parlamentā, es redzu tikai vienu izaicinājumu šeit, nacionālajā politikā, un tas ir premjera amats. Respektīvi, es redzu tikai vēl vienu izšāvienu," saka Zīle. "Kļūt par premjeru ir ļoti nopietns solis. Jums ir jāsaprot, vai jūs to varat izdarīt labi. Kļūt par premjeru, kā tas bija 2004.gadā, tam vienam vīram – tas nav vajadzīgs ne tam cilvēkam, ne valstij."

Viņaprāt, svarīgi ir dot iespēju jaunajai politiķu paaudzei sevi pierādīt un attīstīties: "Jums ir jādod jaunākiem cilvēkiem vieta valdībā. Daži no viņiem kļūst par politiķiem, dažiem dažādu iemeslu dēļ tas neizdodas, bet, ja jūs to speciāli nedarāt, tad jūs esat vājš arī kā premjera amata kandidāts."

Komentāri (51)

buchamona 26.08.2010. 15.30

Ja runa ir par “pārlieko patriotismu”:), kuru te viens otrs “pārmet” VL Man intervijā patika, kā Dzintars stāstīja par savas partijas dibināšanas vēsturi. VL radās – “uz ielas”, tā tika dibināta “no apakšas,”. Loģiski, bez politiskas pieredzes “izdodas”:) sastrādāt arī muļķības, taču, katrā ziņā man VL jaunieši ir daudz simpatiskāki un saprotamāki par tiem “pseido intelektuāļiem”, kuri dibināja Pēdējo partiju, SC un PLL jauniešus vispār negribas pieminēt :)

+11
-3
Atbildēt

0

Bebrs 26.08.2010. 14.44

Nevar neredzēt, ka Zīle ir viens no,diemžēl, daudzajiem premjera amata kandidātiem, kuri aicina sākt no “baltas lapas”. Es balsošu par to vīru, kam uz lapas tikai krietni darbi! Pat ja viņš atpaliek aktiermākslā!

+13
-7
Atbildēt

2

    austrisv > Bebrs 26.08.2010. 16.10

    Super labi pateikts! Jo kur ir Zīles labie darbi!?Vai vēja parkā?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > Bebrs 26.08.2010. 16.43

    Jā, un vēl mazajos HES.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

mary75 26.08.2010. 14.05

Daudzi jau, laikam, aizmirsuši Zīles un visas TB “labos darbus”, kad viņi kalpoja PLL, un par pāris amatiem atbalstīja visus PLL izdevīgos, bet, valstij kaitīgos lēmumus, sakot ar aģiaciju pret referendumu par tautas tiesībām atlaist Saeimu, par odiozajiem Drošības likumiem, par Loskutova atlaišanu, par Vilnīša iecelšanu, utt.
Skatos, latvju vēlētājs ir kā sieviete – ātri visu aizmirst, un mīl ar ausīm.
Un Zīle atkal topā, jo tos makaronus karināt uz vientiešu ausīm TB ir iemācījies perfekti.
Nu tad tikai uz priekšu – par vecajiem/jaunajiem latvju tautas interešu aizstāvjiem!
Nu, šoreiz TB jūs noteikti nepiemānīs, aizmirsīsim visas iepriekšējās reizes, un balsosim par to atkal!
Cilvēkiem jātic!
Pat, ja viņi atkartoti mānījušies un krāpušies!

+14
-11
Atbildēt

5

    astra_ozo > mary75 26.08.2010. 16.03

    Jebkurš bendiks un kurmītis Tev pabāzīs sarakstu uz divām lapām ar apšaubāmiem V (JL, PS, SCP) politiķu lēmumiem un rīcību.
    Piedod, bet uzskatu, ka Tavs mēŗķis ir naidot latviešus savā starpā un sēt nihilismu. Neko citu panākt ar tādu ideālu domāšanu, kāda ir Tev, nevar..
    Mūsu brāļu tauta gan ir vienota – aizvakar trolejbusā dzirdēju divu labi ģērbtu krievu dāmīšu sarunu , kurā viņas lādēja latviešu politiķus, bet jūsmoja par Ušakovu. Vienīgi nebija faktu, toties bija patiess prieks, ka pie varas ir krievs. Kakoj moloģec! I kakaja u ņego žena krasavica! (Tas nekas, ka otrā…)
    To, ka viņš slēdzis skolas, ka netiek būvēts tilts, ka ielas paliek bedrainas, ka atņēmis pabalstus – vai tas svarīgi…To, kā tiek dalīts bizness tur, kur RD ir teikšana – nu bet tas ir normāli!!! Savējais!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.08.2010. 16.41

    Kāds tam sakars ar Saeimu?
    Saeimā puslīdz godīgi cilvēki ir tikai Vienotībā, manuprāt.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.08.2010. 16.14

    Es nešķiroju cilvēkus pēc tautības, drīzāk, dalu godīgos un negodīgos.
    Manā uztverēl atvietība nenozīmē automatisku visu grēku piedošanu.
    Labāk godīgs krievs vai jebkurš cits, nekā negodīgs latvietis.
    Un tās krievu sievietes jau rīkojas līdzīgi kā mēs paši, tikai mēs lamājam krievu politiķus, viņi – latviešu, šinī valstī, diemžēl, tas nav nekas jauns.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > mary75 26.08.2010. 16.26

    redz Dzeri, Tu nešķiro, bet viņas ir sašķirojušas. Latvieši vienmēr ir bijuši kritiski pret saviem politiķiem. palasi presi, komentārus… . Bet kā padomjuu cilvēki (krievi)? Bija ne tik sen internetā aptauja “Latvijas vārds” – starp līderiem Tatjana Ždanoka, klāt arī komenti – vairums par viņu sajūsmā, bet ir arī daži neapmierinātie – jo esot nepietiekami šovinistiska. Tā ka vispār jau kritika bija, atvainojos par iepriekš izteikto apgalvojumu…
    p.s. Un kā Tu man iesaki tikt pie godīgiem “krieviem” Saeimā? Balsot par SC un svītrot “negodīgos’?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    mxblack > mary75 26.08.2010. 14.41

    Pilnīgi pikrītu. Viņi visu laiku nekaunīgi ir spēlējuši uz mūsu visvētākajām jūtām. Ne velti viņu vēlētāji bija galvenokārt vecie cilvēki ar savi milzīgo Dzimtenes mīlestību. Tajā pašā laikā šī partija bija koalīcijā un balsoja par visām Saeimas nelietībām pret tiem pašiem vecajiem cilvēkiem. Visvairak man riebjas Dobeļa replikas, kad viņa darbība ir visu laiku bijusi pilnīgi pretēja un atbalstījusi visas koalīcijas nelietības. Par Grīnblatu vispār negribu runāt. Šī partija vienmēr ir bijusi visglumākā. Labs piemērs ir tās Dobeļa vadītās komisijas izdarības izmeklējot tiesāšanu. Naudiņu pagrāba, bet darbiņš bija tikai tāda ākstīšanās tipiskā Dobeļa stilā.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu