''Parex'' labos aktīvus pārņem "Citadele" • IR.lv

''Parex'' labos aktīvus pārņem "Citadele"

36
Mārtiņš Zilgalvis, F64

TV3: par jaunās bankas vadītāju varētu kļūt ārvalstu baņķieris Kriss Viljamss

Draudošā bankrota dēļ nacionalizētās AS "Parex banka" labo aktīvu pārņēmēja "Citadele banka" sāk patstāvīgu darbu ar 1.augustu. Jaunās bankas pārstāvji apstiprina, ka līdzšinējie klientu līgumi ar ''Parex'' saglabā juridisko spēku ''Citadelē'', bet tehniskās pārmaiņas – nosaukumi filiālēs, meitas uzņēmumu vārdi, utml. – notiks pakāpeniski gada laikā.

Jau vēstīts, ka "Citadele banka" reģistrēta Komercreģistrā un saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci kredītiestādes darbībai. Bankas dibinātāja ir Privatizācijas aģentūra (PA), un tās pamatkapitāls ir 103 miljoni latu. Bankas valdes priekšsēdētājs ir Juris Jākobsons.

Daļa no valsts "Parex bankā" ieguldītajiem 692 miljoniem latu paliks vecajā jeb tā dēvētajā sliktajā bankā, bet 230 miljoni no šīs summas nonāks jaunajā jeb labajā bankā – 100 miljoni no valsts noguldītās naudas kļūs par akciju kapitālu, bet 130 miljoni tur paliks noguldījumu veidā. Iepriekš tika restrukturizēti arī klientu noguldījumi "Parex bankā", kuriem bija saistoši FKTK saistību izpildes ierobežojumi 205 miljonu eiro (144 miljonu latu) apmērā. Šo noguldījumu restrukturizācijas pabeigšana ļāva "Citadelei" uzsākt darbību bez jebkādiem ierobežojumiem.

Bankas SWIFT kods un starptautiskie IBAN kontu numuri netiks mainīti, katra klienta konta numurs paliks tāds pats kā līdz šim. Kredītkartes, debetkartes, internetbankas kodu kartes un pieejas dati nav jāmaina. "Citadele banka" apkalpos visus "Parex bankas" klientu kontus, noguldījumiem tiks saglabātas visas garantijas, līdz šim piešķirtās priekšrocības un darījumu vēsture.

Pakāpeniski tiks mainīti arī "Parex bankas" meitas uzņēmumu nosaukumi: "Parex Dzīvība" būs "Citadele Life", "Parex Līzings un Faktorings" – "Citadele Līzings un Faktorings", "Parex Asset Management" – "Citadele Asset Management", bet "Parex Atklātais Pensiju fonds" – "Citadele Atklātais Pensiju fonds".

Komentāri (36)

::Vai cis :: 01.08.2010. 14.26

Interesanti, kurā bankā paliks Šķēles 24,5 miljonu kredīts un vai tas tiek uzskatīts par atgūstamu vai neatgūstamu kredītu, t.i., par labu vai sliktu bankas aktīvu?

+4
0
Atbildēt

0

Krista Vitena 01.08.2010. 17.03

Kā lai privātpersona uzzina, kurā daļā iekļauts? Vai katram pašam jāprasa, jeb internetbankā tas ir norādīts?

+1
0
Atbildēt

1

mxblack 07.09.2010. 12.36

Es baidos, ka arī šo valsts īpašumu iztirgos tieši tāpat kā iztirgoja Latvijas Gāzi, kad valsts zaudēja visu, bet līgums neatļauj kaut ko vērst par labu valstij. Tieši tā notiek, ja pārdošanas laikā uzņēmumu vada ārzemnieks, kuram Latvja ir tikai “biznesa objekts”. Mēs redzam kā te izdarās tas E-talonu francūzis, vai airBoltic Fliks. Sajā korumpētajā valstiņā varbūt speciāli tā dara, lai nevarētu pēc tam nosodīt vietējos darboņus par koruptīvām darbībām un zagšanu. Viltīgi un gudri. Iepūt ārzemniekam, bet Letiņi atkal paliks muļķos, tikai organizātors skaitīs milijonus savā kontā, bet mēs atdosim parādus ar saviem nodokļiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu