BP: Naftas noplūde Meksikas līcī apturēta • IR.lv

BP: Naftas noplūde Meksikas līcī apturēta

22
AFP/LETA

Par jaunā urbuma noslēga drošumu pilnīga pārliecība būšot pēc pāris dienām

Līdz ar jaunā noslēga uzstādīšanu virs avarējušā naftas urbuma apturēta naftas noplūde Meksikas līča ūdeņos, paziņojuši britu enerģētikas giganta BP pārstāvji, vēsta aģentūras LETA-AFP/BBC. Vienlaikus amatpersonas gan brīdina, ka svinībām vēl nav pienācis laiks – ir jānogaida, līdz 48 stundas ilgais izmēģinājums būs pabeigts.

"Patlaban naftas noplūde Meksikas līcī ir apturēta," ceturtdien sacīja BP viceprezidents Kents Vells. Viņa vārdus apstiprina puskilometra dziļumā uzstādītās videokameras kadri.

Šī ir pirmā reize 87 dienu laikā kopš avārijas uz naftas ieguves platformas "Deepwater Horizon", kad naftas noplūdi izdevies apturēt. "Es uzskatu, ka tā ir iedrošinoša zīme, bet – nekādu svinību," sacīja BP amatpersona Dags Satlss. "Ja jūs ejat un runājat ar cilvēkiem, kas tur dzīvo, svinības nav īstais vārds."

Jau vēstīts, ka BP izmantotās naftas platformas avārijā gāja bojā 11 strādnieki. Pēc sprādziena naftas ieguves platforma nogrima Meksikas līcī, atstājot nenosegtu ieguves urbumu, pa kuru ik dienu okeānā ieplūda milzīgs daudzums jēlnaftas.

Piesārņojums skāris gan Atlantijas okeāna ūdeņus, gan piekrastes, iznīcinot floru un faunu. BP pieprasītās kompensācijas no cietušajiem un vides kaitējumu ir ap 100 tūkstošiem ASV dolāru. Kā pēc neoficiālu avotu teiktā iepriekš vēstīja britu prese, Anglijas valdība pat apsverot iespēju sniegt BP atbalstu, ja kompensāciju izmaksa kompānijai radīs pārāk lielus zaudējumus.

Komentāri (22)

Janis 16.07.2010. 08.50

Ja cilvēki paši nesaprot, ka sen jau bija jāpāriet uz tīrākiem enerģijas veidiem (pat atomenerģija ir tīrāka, ja nelaiž pie pogām analfabētus), tad daba to viņiem ierādīs.

+3
0
Atbildēt

1

    Vjačeslavs > Janis 16.07.2010. 08.55

    Nevis nesaprot, bet pārdod naftu par naudu!
    Kādas būs BP soda sankcijas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

mary75 16.07.2010. 08.20

Te tiešām jālūdz dievs, lai viņiem beidzot izdodas to murgu apturēt.

+2
0
Atbildēt

0

kvasilevska 21.07.2010. 20.56

nu tad beidzot…
bet paši saka ka tas var nebūt uz ilgu laiku

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu