Maizītis: mani jau ir aicinājuši nākt politikā • IR.lv

Maizītis: mani jau ir aicinājuši nākt politikā

22
Jānis Saliņš, F64

Jānis Maizītis žurnālam Ir sniedzis pirmo interviju pēc amata pilnvaru beigām

„Ar mani šajās divās nedēļās ir tikušies pietiekami daudzi politiķi, aicinājuši iesaistīties politikā, turklāt no visdažādākajiem politiskajiem spēkiem. Visiem esmu atkārtojis — esmu gatavs darīt juridisku darbu, kas kaut ko šajā valstī var mainīt. Tādi piedāvājumi man pašlaik nav bijuši,” pirmajā intervijā pēc amata pilnvaru beigām žurnālam Ir stāsta bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Vienīgais darba piedāvājums, ko viņš šajās nedēļās kopš vairs nevada prokuratūru ir pieņēmis, ir lekciju lasīšana Latvijas Universitātes studentiem.

Maizītis intervijā atklāj, ka viņu uzrunājuši dažādi politiskie spēki, tomēr nenosauc kuri tieši. „Es negribētu nosaukt, jo tad man ir jājautā tiem cilvēkiem, kas mani uzrunāja. Es neslēpju, ka esmu uzrunāts, esmu ticies publiskās vietās. Iepriekš es vispār nebūtu gājis ne uz vienu šādu tikšanos,” saka Maizītis.

Bijušais prokuratūras vadītājs joprojām ir izvairīgs, vaicāts, vai viņa nākotnes plānos pastāv arī iespēja ienākt politikā, tomēr arī atgādina sakāmvārdu „nekad nesaki nekad.” „Esmu teicis, ka politikai pēc šāda amata būtu jābūt pēdējam, ko dara ģenerālprokurors. Es gribu pagaidīt, varbūt vēl ir iespēja realizēt savu pieredzi un zināšanas citādā veidā,” piebilst Maizītis.

Maizītis nenoraida iespēju atgriezties prokuratūrā kādā citā amatā, sakot, ka tas atkarīgs no nākamā prokuratūras vadītājs, vai viņš ir gatavs strādāt kopā ar bijušo vadītāju. „Ne katrā amatā, protams, esmu gatavs atgriezties prokuratūrā, bet noteikti ir amati, kurus, ja man nākamais prokuratūras vadītājs piedāvātu, es apsvērtu. Bet tad ir jābūt stabilai situācijai, jābūt likumīgi apstiprinātam vadītājam,” paskaidro Maizītis.

Visu interviju ar Jāni Maizīti lasiet Ir.lv sadaļā Skats .

Komentāri (22)

mary75 27.05.2010. 07.12

Kārtējais godīgais cilvēks, kas nav vajadzīgs šai valstiņa.
Te vajadzīgi Vilnīši un Muižnieces.
Nelabi metās, uz to visu noskatoties.

+22
-1
Atbildēt

3

    v-auto > mary75 27.05.2010. 11.45

    Vai, pecisk kungs, nevareetu paskaidrot, kas izvirziija un apstiprinaaja Maiziiti 2 terminos?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 27.05.2010. 10.39

    Man viņš ir vajadzīgs. Tev viņš ir vajadzīgs. Tātad – kaut kādā mērā valstij viņš IR vajadzīgs. Kā pareizi piezīmēja Bet – viņš nav vajadzīgs šī brīža politiskajai mafijai. Taisni otrādi – viņš ir viņiem bīstams, lai arī kā viņi rādītu vienaldzīgas sejas.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 27.05.2010. 10.29

    Džeri!
    Ne jau valstij Maizītis nav vajazīgs, bet gan šai oligarhu politmafijai, kas patreiz ar tautas lielākās daļas atbalstu pārvalda valsti!
    Drūmi, ja cilvēkiem nav prāta un daudziem tiešām nav prāta un galvas , lai domātu!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 27.05.2010. 08.37

mafijai visbīstamākie ir tie, kurus viņi nevar kontrolēt..

+15
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 27.05.2010. 08.25

Diletanti,lielākie kretīņi, mošķi un ķēmi piepilda latvijas varas koridorus. Godīgiem cilvēkiem tur nav vietas. Pa tam lāgam Lembis izliekas ka neesot vēl izlēmis vai virzīt savu kandidatūru premjera amatam.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu