Zelenskis: Mēs karojam par izdzīvošanu • IR.lv

Zelenskis: Mēs karojam par izdzīvošanu

5
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska sagaidīšana Rīgas pilī 11. janvārī. Foto — Gatis Rozenfelds

«Cīnīties par savām mājām un ģimenēm — tā nav varonība. Mēs karojam par izdzīvošanu,» saka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis preses konferencē Rīgā. Ukrainas brīvības cena ir augsta, un tā vēl nav galīgā, jo karš turpinās un mērķis — taisnīgs miers, «ko esam pelnījuši pēc visiem juridiskajiem, goda un Dieva likumiem» — ir tikai priekšā. Tomēr viņa nogurumu jūt. Zelenskis runā, turot mikrofonu klēpī nolaistās rokās, un tikai pēc nepilnas minūtes attop, ka tas jāpaceļ augstāk, lai viņu skaidri dzirdētu.

Taču Zelenskis ir rūdīts un spītīgi lepns, pat ja noguris. Viņa brūnās acis uzzibsnī, runājot par novilcinātās Rietumu palīdzības riskiem. Prezidents saka — viņš kā cilvēks nespēj saprast, kā naktīs var gulēt to valstu līderi, kuriem ir desmitiem jaudīgo Patriot aizsardzības sistēmu un kuri labi zina, «ja šodien iedotu Ukrainai septiņas, tad cilvēki Harkivā, Hersonā un Odesā nemirtu» no krievu raķešu triecieniem. Katrs mēnesis, kad iekšpolitisku kašķu vai tehnisku problēmu dēļ kavējas partneru solītie ieroči vai nauda pensiju izmaksai 12 miljoniem senioru, nozīmē vairāk Krievijas nogalinātu ukraiņu. «Bet mēs stāvam. Es negribu, lai kāds mūs žēlo. Mēs esam stipri cilvēki. Žēlošana, tas būtu pēdējais… Nevajag.»

Žēlabu vietā ukraiņiem vajag partnerus, kas palīdz uzvarēt. Tāpēc prezidents ir ieradies Baltijā.

Nellijas Ločmeles reportāžu par Ukrainas prezidenta vizīti Baltijas valstīs lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (5)

Ilze Pētersone 19.01.2024. 05.19

Vēl viens “dīvāna eksperts”, bet šis ir vēl nejēdzīgāks par daudziem citiem, jo Latvijā, latviešu izdevumā atļaujas rakstīt krieviski, tā demonstrējot krieviem raksturīgo augstprātīgo un nicinošo attieksmi pret mūsu valsti, tautu un valodu. Kauns un negods “ir”, ka jau ilgstoši to pieļauj savā interneta vidē, kas nekādi nesaskan ar līdzjūtības pilnajiem rakstiem par Ukrainu. Arī ukraiņiem par šo irlatviešu mīkstmiesību būtu ko teikt.

+1
0
Atbildēt

1

    jabis41 > Ilze Pētersone 26.01.2024. 08.18

    piekrītu par kaunu un negodu – tas latviešiem asinīs. Augstprātību lūdzu nepieminēt – tā ebreju prerogatīva – neviens negrib staigāt ar antisemīta zvaigzni kaklā. Un tad pareizāk rakstīt – kā viņa brūnās acis uzzibsnī, kad nenāk piķis. Nelij – painformē par ko Zeļa cepas – par moskaļiem vai hohoļiem , vai viņam tikai jaceņuku piķis prātā. Paldies, skaistulīt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Uldis.M42 18.01.2024. 12.52

Lai karotu pret bruņotu pretinieku, ir vajadzīga drosme, intelekts, iemaņas un motivācija, ar ko nav apveltīta krievu sadistu, marodieru un sodomītu armija, tāpēc, lai iebiedētu pretinieku, tiek masveidā nogalināti civiliedzīvotāji. Tā bija Groznijā, ko pilnībā nopostīja atejās močītājs, tā bija Mariopulē, Irpeņā un daudzās citās vietās, par to liecina Bučas, par kuras 300 iedzīvotāju slepkavībām Putins 64. motorizētai strēlnieku brigādei piešķīra Gvardes nosaukumu, mirstīgās atliekas. Tā bija Alepo, kur tika nogalināti vairāki simti tūkstoši sīriešu civiliedzīvotāju. Izrādījās, ka pieaugot nogalināto Ukrainas civiliedzīvotāju skaitam, ukraiņi nenobijās, bet tieši otrādi, viņu apņemšanās atbrīvot Cilvēku planētu no ļaundabīgā audzēja – krievu pasaules, tikai pieņēmusies spēkā.
Par krievu drosmi vislabāk liecināja tie 3 miljoni krievu zaldātu, kuri padevās vāciešu gūstā jau pirmās nedēļās pēc Hitlera ģēnija veiktā preventīvā uzbrukuma, bet toreiz krievu negatīvā selekcija vēl nebija sasniegusi savu apogeju. Nekādu iemaņu nevar būt no auditorijām izrautiem varmācīgi rekrutētiem studentiņiem, kurus komandieri uzreiz met uz nocietinātiem ukraiņu ložmetējiem. Kopš nu jau praktiski ikviens krievs ir uzzinājis, ka nolaupītam atejpodam būs vajadzīga arī kanalizāciju, kuru apjoms krievijā katru gadu sarūk vismaz par 10%, ir zudusi arī pēdējā motivācija. Ja runa par krievu “intelektu”, tad es palūgšu neaizvainot manu intelektu.
Pieņemsim, ka visa manis iepriekš rakstītā nav. Jebkurā gadījumā vienmēr ir vieglāk trāpīt dzīvojamo namu kvartālam, nekā mobilai nelielai pretinieka kaujas vienībai. Lai izdarītu precīzu artilērijas šāvienu, ir nepieciešama piešaude (šeit nav runa par civilizētu valstu armijām, kuras precīzi trāpa jau ar pirmo šāvienu), šeit ir tāda huiņa, ka krievu pulveris, kā viss pārējais ir pēdējais sūds, turklāt tā daudzums, kuru attīstīstu valstu ieroču ražotāji sver uz juvelieru svariem, būtiski atšķirās katrā patronā, tāpēc ir praktiski neiespējami, ka krievs divas reizes pēc kārtas būtu spējīgs trāpīt laukumam 10 reiz 10 metri. Ar vieglo ieroču patronām nav daudz labāk, tāpēc krievijas biatlonisti sacensībās vienmēr piedalījās ar ārzemju šautenēm un patronām.
Lai kādi nerastos jautājumi ierindas amerikānim, kurus cenšas pārliecināt melīgā Obamas – Sorosa administrācija, tās rupori: CNN, NYT, WaPo un pārējie un Putina iesūtītie “kazačoki”: Raškins, Orlova, Parhomenko, FSBešņiks Švec, 68% amerikāņu ir par Ukrainas uzvaru. Pret, varbūt, salasīsies kādi 10% neliešu.
2024. gads Ukrainai būs grūts, bet krieviem tas, pēc tam, kad daudzi tūkstoši zaldātu, pat nepaostījuši pulveri, atgriezīsies mājās bez rokām un kājām, kuras būs nosaldējuši ierakumos, būs pēdējais to pastāvēšanas vēsturē. Ja sadistiskam paranoidālam pedofīlam Putinam ienāks prātā izprovocēt teiksim labi apbruņotās Somiju vai Poliju, karš beigsies nedēļas laikā ar pāris miljoniem krievu žmuriku, bet dzīvi palikušos no bēgšanas līdz pat Urāliem, kur tos ar atplestām rokām uzņems Lielais brālis Ķīna, neapturēs nekādi “zagradotrjadi”.
Pēc šī kara nebūs pietiekami ar to, ka krievi nolādēs sadistiskos pederastus – pedofīlus: Putinu, Staļinu, sifilitiķi Ļeņinu, Koļanu II Asiņaino, Aleksandru III, Pēteri I, Ivanu Drausmīgo, Ņevas Aleksandru, Vladimiru Asinssauli un savus tēvus un vectēvus. Tribunālam būs jāparūpējas, lai krievu lielākā vēlēšanās būtu, kaut viņi un to dēli nekad nebūtu piedzimuši.

0
0
Atbildēt

2

    Uldis.M42 > Uldis.M42 18.01.2024. 14.56

    Nedomāju, ka gleznošana, kas aizrāva Hitleru, bija “определенные наклонности”, drīzāk наклонности bija Putina Suvorova un Nahimova kara skolu un krievu sātanistu sektas semināru pusaudžu dupsēšana, kad tam vēl bija erekcija. Nebūs krievu, kuri Latvijā, kopā ar noziedzību, suverēno attieksmi pret higiēnas prasībām, apgriezti proporcionālu mums, cilvēkiem, izpratni par “labo un ļauno”, tarakāniem, blaktīm un blusām ievazāja to drausmīgo sērgu, pederastu tēma zaudēs savu aktualitāti

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Uldis.M42 > Uldis.M42 18.01.2024. 15.14

    Reizēm atklājas, ka ne visi krievi pelnījuši kļūt par Darvina balvas laureātiem https://nra.lv/pasaule/444064-ukraina-hersonas-apgabala-peksni-pazud-vairaki-desmiti-krievijas-karaviru.htm

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu