Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooo Dzīves garšas / La Passion de Dodin Bouffant. Vjetnamiešu izcelsmes režisora Trana Anha Hunga veidotā filma ir paradoksāls darbs, kas šķietami vienkāršas lietas — ēst gatavošanu un ikdienišķas sarunas — spēj savērpt aizraujošā stāstā. Galvenie varoņi ir gastronoms Dodēns (Benuā Mažimels) un viņa pavāre Eižēnija (Žiljeta Binoša). Abi lielākoties iemūžināti krāšņās ēdiena gatavošanas ainās, kas atgādina īpatnēju horeogrāfiju. Fascinējošs ir rūpīgums un uzmanība, kas valda gan varoņu attiecībās, gan viņu attieksmē pret ēdienu.
Kino no 25. novembra.

oooo Pagājušās dzīves / Past Lives. Dienvidkorejiešu izcelsmes režisores Selīnas Songas drāma ir viena no labākajām aizvadītā gada filmām. Meistarīgā scenārijā savītas gan identitātes tēmas, gan smeldzīgs stāsts par attiecībām, kurām nav lemts notikt. Asprātīgos un raitos dialogos balstītā filma ir cilvēcīgs skats uz emigrāciju un to, ko īsti nozīmē sākt dzīvi no jauna kaut kur citur. Šī ir Songas debijas pilnmetrāžas filma, kas lielā mērā balstīta autobiogrāfiskās norisēs un apliecina, ka režisore ir talantīga stāstniece, kas spēj skatītāju gan smīdināt, gan dziļi aizkustināt.
Kino no 24. novembra.

Napoleons / Napoleon. Holivudas kinoklasiķa Ridlija Skota (Pa asmeni skrejošais, Gladiators) jaunākais darbs solās būt vērienīga vēsturiskā drāma par Napoleonu Bonapartu un viņa ambīcijām uz varu un diženumu. Kā papildu stāsta pavediens — karavadoņa attiecības ar iemīļoto Žozefīni de Boarnē. Titulloma uzticēta aktierim Vakīnam Fīniksam, savukārt Žozefīni spēlēs no seriāla Kronis uzaususī zvaigzne — britu aktrise Vanesa Kirbija. Atskatoties uz Skota filmveidi, no Napoleona vērts gaidīt ambiciozus vizuālos risinājumus, smalku varoņu psiholoģisko portretējumu un Holivudas eposa cienīgus kamertoņus. Neesmu redzējusi.
Kino no 24. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu