Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis par 72,6%, savukārt stacionēto pacientu skaits pieaudzis par 58%, pirmdien informēja SPKC. Strauji pieaugošā Covid-19 pacientu skaita dēļ Daugavpils reģionālā slimnīca un Rīgas Austrumu slimnīca izsludinājušas ārkārtas stāvokli. Latvijas Infektoloģijas centrā atvērtas vēl divas Covid-19 nodaļas, kurās uzņems pacientus, kam nepieciešams papildu skābeklis.

Valsts prezidents Egils Levits pagājušajā nedēļā paziņoja, ka piedāvās atņemt daļu finansējuma tām partijām, kuru Saeimas frakcijas beigs pastāvēt vai zaudēs divas trešdaļas deputātu. Prezidents piedāvās arī likuma grozījumus, kas paredzētu Saeimai tiesības iecelt «valsts ministru uz konkrētu uzdevumu izpildes laiku noteiktā pārnozaru politikas jomā», un aicināja izlīdzināt algu atšķirības starp iekšlietu jomu un NBS.

Saeima pagājušajā nedēļā pārtrauca pirmo rudens sesijas sēdi klātienē un turpināja to tiešsaistē, jo deputāts Aldis Gobzems (LuK) atteicās uzrādīt vakcinēšanas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu. Kopumā pieciem Saeimas deputātiem nav sertifikāta par vakcināciju vai izslimošanu. Gobzemu tajā pašā dienā izslēdza no vienas Saeimas sēdes par deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu — nevakcinēto iedzīvotāju salīdzināšanu ar holokausta upuriem.

Populārākā partija augustā ar 16,9% atbalstītāju kompānijas Factum aptaujā bijusi Jaunā Vienotība, bet pētījumu centra SKDS aptaujā tradicionāli ir Saskaņa (12,6%). Atšķiras arī sekotāji: Factum aptaujā 2. vietā Saskaņa ar 14,6%, trešā — Attīstībai/Par (14%), savukārt SKDS dati liecina, ka otrā ir ZZS (7,3%), kurai seko Nacionālā apvienība (7,%).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu