Elīna Krastiņa, Australia’s Got Talent pusfināliste • IR.lv

Elīna Krastiņa, Australia’s Got Talent pusfināliste

Korī dzied dažādas sievietes. Vecākajai 83 gadi, jaunākajai 19. Turklāt kuplajā pulkā ir vēl viena latviete, kuras vecāki emigrējuši uz Austrāliju pēc kara
Mārcis Jakons

Viņas tikai nāk un nāk — pārsteigumā iesaucās konkursa Australia’s Got Talent vadītāja. Uz skatuves Sidnejā uzkāpa četri simti koristu, to vidū arī latviete Elīna Krastiņa. Tik liels koris vēl nebija uzstājies uz populārā konkursa skatuves. Par kori jau rakstījuši gan britu Daily Mail, gan austrāliešu New Idea. «Varbūt viņiem vajadzētu paskatīties Dziesmusvētkus,» par lielo ažiotāžu pasmaida Elīna. 

Pūļa simpātijas koris izpelnījies ne tikai dziedātāju skaita dēļ. Hummingsong Community Choirs korī tiek uzņemtas visas sievietes, kas vēlas dziedāt. Koristes nepiedalās ne skatēs, ne konkursos. Viņas sanāk kopā, lai labi pavadītu laiku, gūtu prieku un vāktu ziedojumus, ar kuriem palīdzēt vardarbībā cietušām sievietēm un bērniem. Pēc konkursa koris kļuvis tik slavens, ka to pārpludinājuši dalības pieteikumi — visas, kas vēlas dziedāt, nav iespējams uzņemt. 

Elīna pirmo reizi uz mēģinājumu aizgāja pirms pusotra gada. Iepazīstoties ar kora vadītāju Annu Hamberstoni, Elīna ieminējās, ka ir no Latvijas. «Tā ir koru lielvalsts,» iespurgusies vadītāja. Harismātiskā vadītāja ir tik forša, ka varētu ievilkt korī pat tādu cilvēku, kas ienīst dziedāšanu, pasmaida Elīna. Agrāk, dzīvojot Latvijā, Elīna arī dziedāja korī, spēlēja koklētāju ansamblī. «Koris ir kā terapija — lētāk nekā maksāt psihoterapeitam,» viņa pajoko.

Elīna ir pacilātā noskaņojumā, sazvanu viņu nākamajā dienā pēc pusfināla. Tomēr, vai tikuši finālā, viņa nedrīkst atklāt — Austrālijā šī konkursa sērija tiks rādīta vēlāk. Lai milzu kori varētu uzņemt, organizatori Fox Studios filmēšanas laukumā Sidnejā noīrēja angāru, kurā izbūvēja īpašu skatuvi ar podestiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu