Rīgā notiek pirmā Latvijas un Igaunijas valdību kopīgā sanāksme • IR.lv

Rīgā notiek pirmā Latvijas un Igaunijas valdību kopīgā sanāksme

2
Foto: Austra Helēna Žaggere, LETA

Šodien Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), notiek pirmā Latvijas un Igaunijas valdību kopīgā sanāksme, lai atzīmētu valstu dibināšanas simtgadi un diskutētu par abām kaimiņvalstīm nozīmīgiem jautājumiem, vēsta aģentūra LETA.

Kopējā valdību sēde uzsver ciešās draudzīgās attiecības starp abām valstīm, šorīt intervijā Latvijas Radio 1 sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Kopēja valdību sēde ir abu pušu attīstīta ideja, lai apspriestu līdz šim padarīto un turpmāko sadarbību enerģētikā, transporta infrastruktūrā, reģiona izaugsmē un drošības jomā, skaidroja ierēdnis.

Abu valstu ministri Latvijas Ministru prezidenta Māra Kučinska un Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa vadībā diskutēs par sadarbību Eiropas Savienības Padomē un Parlamentā, pārrunās pārrobežu sadarbības programmu prioritātes, spriedīs, kā veidot Baltijas un Somijas gāzes tirgu, elektroenerģijas tīklu un digitālos savienojumus, kā arī apspriedīs projekta ‘’Rail Baltica’’ norisi, sadarbību starp publiskajiem un privātajiem partneriem u.c.

Sanāksmē iecerēts pieņemt kopīgu nolēmumu par sadarbību un pēc tam atsevišķā ceremonijā parakstīt līgumu par iedzīvotāju reģistra datu apmaiņu, kas iepriekš gatavots ilgāku laiku. Pēc sanāksmes notiks grāmatu dāvināšanas ceremonija LNB Tautas grāmatu plauktam un tiks pasniegta Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balva.

Citskovskis pieļauj, ka līdzīgas kopējas sēdes notiks arī nākotnē. Ar Lietuvu kopēja ministru tikšanās notikusi 2014.gada septembrī, nākotnē līdzīgu sadarbību varētu attīstīt arī ar dienvidu kaimiņvalsti, piebilda Valsts kancelejas vadītājs.

Komentāri (2)

Sskaisle 21.08.2018. 14.00

ciemiņus aicina, bet to pili taču nonomazgāja – kā stāv noputējusi tā stāv un tās kravas mašīnas uz Bolderāju ar kravām kā brauc garām tā brauc – nu drausmas vienkārši

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 21.08.2018. 13.58

ka nezināju laicīgi – vajadzētu lūgt igauņiem, lai mūs latviešus glābj no mūsu pašu valdības
moka mūs nost pašu bāleliņi, bez kauna un goda , nežēlīgi un aukstasinīgi

labi – tas poētiskam ievadam, bet ja nopietni – es patiešām domāju, ka ja mēs gribam nākotnē saglabāt neatkarību – mums jāapvienojas un nekā labāka par igauņiem vienkārši nav – klusi, čakli , kultūrāli – nu nav nekā labāka par viņiem

kāpēc mums nevaŗetu būt kopīgas vēstniecības ārzemēs, armija, infrastruktūras un galvenais – lai mums arī būtu kā pie iaguņiem, ka nodokļu nomaksai ir atdeve – ne tā kā šobrīd

es tiešām ceru, ka kādreiz nāksim pie prāta un novērtēsim mūsu – būtībā brāļus un māsas

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu