ASV līdz 1.septembrim dos atbildi Maskavai par diplomātu izraidīšanu • IR.lv

ASV līdz 1.septembrim dos atbildi Maskavai par diplomātu izraidīšanu

36
ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons. Foto: Reuters/LETA

To Krievijas iestādēm paziņoja ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons

ASV līdz 1.septembrim Maskavai sniegs atbildi par Krievijas lēmumu krasi samazināt Savienoto Valstu diplomātiskā dienesta darbinieku skaitu Krievijas Federācijā. Par to pirmdien paziņoja ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons.

Savu lēmumu viņš jau darījis zināmu Krievijai, raksta Dw.de. Svētdien, 6.augustā, Tillersons un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs tikās Filipīnās, kur notiek Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas samits.

Tillersons teica, ka Lavrovam uzdevis vairākus “precizējošus jautājumus” par Kremļa lēmumu. Kā vēsta aģentūra AP, pēc ASV sankciju pastiprināšanas pret Krieviju tā piedraudēja no valsts izsūtīt 755 amerikāņu diplomātiskās misijas darbinieku, taču, kā norāda ASV, Savienoto Valstu dioplomātiskā dienesta darbinieku skaits esot mazāks par Krievijas minēto.

Tillersons ar Lavrovu esot apsprieduši arī situāciju Austrumukrainā un Krievijas iespējamo ietekmi uz ASV prezidenta vēlēšanām. Tillersons Ukrainas kara jautājumā saskatījis Krievijas gatavību dialogam, lai atrisinātu krīzi. Taču ASV prezidenta vēlēšanu “incidents” esot novedis, pēc Tillersons teiktā, pie “nopietnas neuzticības”, kas tagad valda starp abām valstīm.

 

Komentāri (36)

Pelēkais Vilks 07.08.2017. 16.37

Tillersons teica, ka Lavrovam uzdevis vairākus “precizējošus jautājumus” par Kremļa lēmumu.

===========

pieredzējušais rasejas diplamats precizēti atbildēja: vi ōhujēļi! vot vam i bļaty.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu