ASV mediji: Tramps gatavojas paziņot par izstāšanos no Parīzes klimata līguma • IR.lv

ASV mediji: Tramps gatavojas paziņot par izstāšanos no Parīzes klimata līguma

25
Foto: The Odissey Online

ASV Parīzē noslēgto līgumu nav ratificējusi Senātā, tāpēc tas nav juridiski saistošs

Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa administrācija gatavojas paziņot par izstāšanos no ANO Parīzes klimata līguma, vēsta ASV mediji. Kā vēsta aģentūras LETA-AFP, politisko ziņu vietne “Axios” atsaucas uz diviem avotiem, ka Tramps pieņēmis lēmumu izstāties no vēsturiskā līguma.

Arī citi ASV mediji, ieskaitot CBS, ABC un “Politico”, vēsta, ka Baltais nams gatavojas paziņot par izstāšanos no līguma, tiklīdz būs izstrādātas lēmuma detaļas.

Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā solīja pārskatīt ASV dalību līgumā, taču līdz šim tas vēl nebija izdarīts. Viņš nodēvējis šo vienošanos par “vienpusīgu” un paziņojis, ka ASV maksājusi “miljardus”, lai to izpildītu, kamēr Ķīna, Krievija un Indija nav maksājušas “neko”.

Parīzē panāktā vienošanās aicina nodrošināt, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

Republikāņu pretestības dēļ ASV Senāts neapstiprināja Parīzes klimata vienošanos, tādēļ tai ASV nav tiesiski saistoša līguma spēks, un Vašingtona var salīdzinoši viegli no tās atteikties.

Komentāri (25)

J.Biotops 31.05.2017. 20.46

Nu zaļajiem pasniegta medus maize. Klimats turpinās mainīties, kā to darījis kopš pasaules radīšanas, bet tagad būs viens pavisam skaidri zināms vainīgais. Uhh, kā mēs viņu gānīsim! ! Un prasīsim vēl vairāk naudas no visiem, kam tā ir, vispirms jau no tiem, kam vara pārdalīt nepelnīto – viņi parasti tādi saprotoši.

Ļauni ļaudis melš, ka ASV viena $ jaunradītai vērtībai jau tagad patērē mazāk dabas resursu un arī piesārņo mazāk, kā zaļi bļaujošie eiropieši. Par Latīņameriku, Ķīnu un brālīgo Krievzemi pat nerunājot.

+4
-3
Atbildēt

0

fretka 31.05.2017. 17.57

Lielā globālās sasilšanas krāpšana (angļu val)

https://www.youtube.com/watch?v=52Mx0_8YEtg

+2
-2
Atbildēt

0

basta 31.05.2017. 21.02

to J.Biotops

Mūsu zilajiem gazpromizatoriem aizvien grūtāk būt attaisnoties par saimnieka Savicka pasūtīto TECII 2. kārtu un nav nemaz ilgi atlicis līdz Nord Stream trubas varēs izmantot pneimopastam.

http://agonia-ru.com/archives/8209

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu