Ziemeļkoreja apstiprina veiksmīgu ballistiskās raķetes izmēģinājumu • IR.lv

Ziemeļkoreja apstiprina veiksmīgu ballistiskās raķetes izmēģinājumu

21
Foto: AP-LETA

Valsts līderis sola strauji sākt raķetes masveida ražošanu

Ziemeļkorejas valsts mediji pirmdien apstiprinājuši, ka svētdien notika veiksmīgs vidēja darbības rādiusa ballistiskās raķetes izmēginājums, vēsta aģentūras LETA-AFP. Valsts ziņu aģentūra KCNA paziņoja, ka raķetes izmēģinājumu personīgi uzraudzījis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Izmēģināta raķete “Pukguksong-2”, izmantojot cieto degvielu, vēstīja KCNA. Izmēģinājuma rezultāti esot bijuši “perfekti”, piebilda oficiālā aģentūra. Kims paziņoja, ka tagad “strauji” tiks sākta šīs raķetes “masveida ražošana”.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja svētdien atkal izmēģināja ballistisko raķeti tikai nedēļu pēc iepriekšējā līdzīgas raķetes izmēģinājuma, kas izraisīja plašu starptautisko sašutumu un draudus pastiprināt ANO sankcijas pret Phenjanu.

Pēc Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštāba ziņām, raķete palaista no Pjonanas-Namdo provinces un nolidojusi apmēram 500 kilometru. Japānas valdības pārstāvis sacīja, ka raķete iekritusi Japāņu jūrā, nesasniedzot Japānas teritoriālos ūdeņus. Baltais nams pavēstīja, ka Ziemeļkoreja izmēģinājusi vidēja darbības rādiusa raķeti.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu