Pikets pie Saeimas par tiesībām Alūksnē saņemt pilnvērtīgu medicīnisko aprūpi • IR.lv

Pikets pie Saeimas par tiesībām Alūksnē saņemt pilnvērtīgu medicīnisko aprūpi

33
Alūksnes novada iedzīvotāju pikets pie Saeimas. Foto: Zane Bitere, LETA

Pikets pulcējis aptuveni 180 cilvēkus.

Šodien apmēram 180 Alūksnes novada iedzīvotāji un viņu atbalstītāji pulcējušies piketē pie Saeimas, kurā iestājas par alūksniešu tiesībām saņemt pilnvērtīgu medicīnisko aprūpi, ziņo LETA.

Protesta dalībnieki ieradušies ar orķestri, kas spēlē mūzikas pavadījumu un dziesmas. Uz mītiņa dalībnieku plakātiem rakstīti aicinājumi “Neļaujiet mirt uz sliekšņa!”, “Vai tiks paplašināta Alūksnes kapsēta?”, “Neslēdziet durvis dzīvībai!” un citi.

Pasākumā piedalās dažāda gada gājuma cilvēki. Pie piketa dalībniekiem aprunāties pienākuši atsevišķi deputāti.

Kā iepriekš skaidroja Invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Svars, alūksnieši grib izteikt savu viedokli par to, kā viņi skatās uz iespējām turpmāk saņemt pilnvērtīgu medicīnisko aprūpi. “Dzīves realitāte ir diezgan skarba – mums šobrīd pietrūkst četru ģimenes ārstu, kas varētu strādāt Alūksnes novadā. Līdz ar to, ja šo slimnīcu pārveido par dienas stacionāru, mēs būtībā paliekam bez aprūpes iespējām, ja tas ir nepieciešams ārpus darba laika,” skaidroja Invalīdu biedrības vadītājs.

Svars uzskata, ka tas, kā šobrīd strādā Alūksnes slimnīca, iedzīvotājus apmierina – gan tās režīms, gan pieejamie pakalpojumi. Šo iemeslu dēļ iedzīvotāji vēlas saglabāt slimnīcu ar pilnu darba laiku. “Reformām, protams, ir jābūt. Mēs neesam pret tām, bet tikai lai tās realizētu ar mums,” teica Svars.

Jau ziņots par Alūksnes slimnīcas satraukumu saistībā ar Veselības ministrijas (VM) plānotajām reformām slimnīcu tīklā, kas varētu samazināt Alūksnes slimnīcas līmeni un sniegto pakalpojumu apjomu.

VM plānos ir slimnīcas Latvijā iedalīt piecos līmeņos atkarībā no speciālistu skaita, sniegtajiem pakalpojumiem, aprīkojuma un citiem kritērijiem. Katrā nākamajā līmenī ir iekļauti iepriekšējā līmeņa elementi.

VM sola, ka jebkura veida reformas slimnīcu tīklā Latvijā spēkā varētu stāties, ātrākais, 2019.gadā.

Vakar veselības ministre Anda Čakša viesojās Alūksnē, kur tikās ar pašvaldību un slimnīcas pārstāvjiem. Pēc tikšanās VM aģentūrai LETA norādījusi, ka ministrijai ir bažas, ka Alūksnes slimnīcā cilvēki nepamatoti bieži tiek stacionēti.

Ministrei ar Alūksnes pašvaldību bijusi konstruktīva saruna, un abas puses vienojušās, ka slimnīca sagatavos skaidrojumu par problemātiku, kas identificēta gan Pasaules Bankas, gan ministrijas analizētajos datos.

 

Komentāri (33)

dzeris49 03.11.2016. 11.39

Kuram tad šai valstī intersē ierindas “alūksnieši”, slimnieki, utt?

Valstī sen tiek īstenota programma – atbrīvosimies no “balasta”!

VM, saprotams, milzīgi nepieciešami tie pāri par 50 miljoni, ko tā tērē sevis uzturēšanai, ar milzīgu referentu ( pārsvarā vecāko) un citu birokrātu daudzumu, ja tā samazinātu savus t’weriņus kaut par 20%, varētu ne tikai Alūksnes slimnīcu atstāt.

Igaunijā vispār nasv VM kā tāda, toties ir medicīna, visiem pieejama, nu, muļķuzemē ir citas prioritāte – birokrātija un iespēja kaut ko nozagt no sab. naudas.

Nu un saprotams, ZZS ministres draudzenei jāpalīdz, Gulbenes slimnīcā taču arī jāglābj (intersanti, cik no Alūksnes sl. dabiniekiem baslsoja par ZZS)?

+2
0
Atbildēt

1

    atrium > dzeris49 03.11.2016. 11.57

    dzeris49 & Cvībaks

    Vai ar Vienotības prokremlisko zagļu un sodomītu čekistiem uzdāvinātiem 16 miljoniem, par brāķi Stradiņa slimnīcā, alūksniešiem nepietiktu medicīnas aprūpei līdz nākamās desmitgades beigām? Vai ar simtiem miljonu, kas aizgāja TECII, LM un Citadeles valsts nozagšanas megaafērās, nevarēja medicīnu pacelt nebijušā līmenī?

    Kāpēc tiem, kuri sapisuši savu veselību nīstot latviešu tautu un valsti un apmierinot dzimumtieksmi netiklā formā, kuri ar putām uz lūpām aizstāv vislielākos neliešus, vienmēr no slimās galvas uz veselo?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

heinrihs 03.11.2016. 11.38

Var saprast, ka Alūksnes slimnīcas reformēšanas mērķis ir atbalstīt privāto Gulbenes un Balvu privātslimnīcu un Čakšas draudzeni Vāni. Jāatzīst, ka tik neredzēti nekaunīga izrīkošanās Latvijā nav pieredzēta kopš Taukmūļu laikiem. Zaļo Zagļu Partija skaidri kā pirms nāves cenšas nokampt visu, kas kampjams. Jāpiekrīt portāla “Kas jauns” komentētājam:

Rietumu zemēs un tajā skaitā tādā patīkamā zemē kā Latvija rūgti konstatējamā radikālā atšķirība starp bagātajiem un nabadzīgajiem joprojām strauji progresē ārprātīgi sliktās cilvēciskās kvalitātes dēļ. Rietumos t.s. finansu kapitālisma autori (jaunbagātnieki) pamatā ir apšaubāmas izcelsmes jauni cilvēki ar ļoti zemu morālo slieksni un atklāti naidīgu attieksmi pret sociālo atbildību. Holivūda un drosmīgi sociālie filosofi tādu jaunbagātnieku portretu popularizē nepārtraukti. Kipras finansu krīzes laikā savu nepatiku pret jaunajiem finansu iznireļiem-spekulantiem neslēpa arī „rokfelleri”. Savukārt Austrumeiropā “perestroika” (specdienesti kā tās vadošais organizatoriskais spēks) dienas gaismā izvilka sabiedrības (katras attiecīgās tautas) plebejiskās padibenes. Tāpēc Austrumeiropas pieredze īpaši spilgti izkrāso cilvēciskās kvalitātes aspektu. Izrādījās, ka sociālā taisnīguma adepti (proletariāts) sociumā ir viszemākās kvalitātes hominīdi – bez minimāla morālā sliekšņa. Tas sociālais slānis, kas savā laikā (XX gs.sākumā) sociālā taisnīguma vārdā aplaupīja aristokrātiju un buržuāziju, visjaunākajā laikā nekaunējās ārprātīgi aplaupīt savus pēcnācējus. XX gs. beigās to izdarīja XX gs.sākuma proletārisko laupītāju atvases, kuru gēnos acīmredzot ir notikusi šausmīga mutācija noziegumu brīvības virzienā. Atvasēm ir vēl sliktāka cilvēciskā kvalitāte nekā viņu senčiem.

+2
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > heinrihs 03.11.2016. 11.58

    man īsti nav skaira tava nostāja – ir 21.gs. , 25 gadus esam pašu attīstītāko valstu saimē, bet tu visās nelaimēs vel joprojām vaino proletariātu, lumpeņus? Visus tos maziglītotos, sociāli un tiesiski neaizsargātos?

    Pastāsti – nosauc man vienu lumpeni, kurš ir nozadzis šai valstij vairāk par vienu šņabjpudeli. Nosauc man – uzrasti man – kā paliek ar Latvijas Literaturas centrā pazudušajiem nepilniem 100 000 eur , par kuru pazušanu atbilīgie izcilākie no izcilākajiem , priviliģētākie no priviliētākiem. par šņabja pudeles nozagšanu -labākajā gadījumā 3 gadi cietumā, par simts tūktošu pazušanu – ai cik mazs būtu to atbildīgo loks, bet vainīgo nav un kā saprotu – nebūs.

    Savulaik, lasīju, ka Riodežaneiro – esot sākuši apšaut ubagus ielās – lai nebojā skatus tūristiem – tevis rakstītais kaut kā uzreiz atsauca atmiņā šīs sirsnīgās akcijas – efekts gan esot bijis īslaicīgs …

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Anonīms 03.11.2016. 11.23

Morāli es esmu ar jums – alūknieši. Turaties.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu