KNAB noliedz valsts noslēpuma esamību nozaudētajos dokumentos • IR.lv

KNAB noliedz valsts noslēpuma esamību nozaudētajos dokumentos

15
Foto: Edijs Pālens, LETA

Izmeklēšanas komisija turpina noskaidrot operatīvās lietas materiālu pazušanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noliedz, ka no biroja pazudušie operatīvās lietas materiāli saturējuši valsts noslēpumu, vēsta aģentūra LETA. Kā skaidrots biroja mājaslapā, atsaucoties uz izskanējušo informāciju un dažādiem pieņēmumiem, ka KNAB pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, birojs informē, ka “valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis”.

Birojā skaidro, ka dienesta izmeklēšanas komisija tika izveidota pieņēmuma dēļ, ka, iespējams, ir notikusi valsts noslēpuma objekta nozaudēšana. LETA jau ziņoja, ka saistībā ar valsts noslēpumu saturošu dokumentu pazušanu no KNAB bija sākta iekšējā izmeklēšana. Kā norāda KNAB, detalizētāka informācija patlaban netiks sniegta, jo izmeklēšanas komisija turpina darbu.

Jau ziņots, ka KNAB pazudis viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem. KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pēc atgriešanās darbā informēs sabiedrību “par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem”, iepriekš aģentūru LETA informēja iestādē.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ar Ģenerālprokuratūras preses sekretāres Kristīnes Sutuginas starpniecību aģentūrai LETA skaidroja, ka prokuratūra uzrauga operatīvās darbības likumību. Par slepenības režīma nodrošināšanu atbild KNAB un Satversmes aizsardzības birojs.

Ministru kabineta noteikumi paredz – ja institūcijas vadītājam ir pamats uzskatīt, ka notikusi valsts noslēpuma, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas izpaušana vai valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas nozaudēšana, viņš nekavējoties ziņo augstākam vadītājam un nacionālās drošības iestādei, kas KNAB gadījumā ir Satversmes aizsardzības birojs.

Noteikumi paredz, ka institūcijas vadītājam ne vēlāk kā nākamajā dienā jāizveido dienesta izmeklēšanas komisija ar vismaz trijiem cilvēkiem. Dienesta izmeklēšanas komisijā ir institūcijas un attiecīgās valsts drošības iestādes pārstāvji.

Komentāri (15)

traductrice 04.10.2016. 12.14

labi vēl, ka KNAB nenoliedz pašu dokumentu nozaudēšanu. Bet gan jau Streļčenoks paslimos vēl un tad jau izdomās, ka principā tie dokumenti nemaz nebija nekādi dokumenti – vienkārši aprakstīti papīrīši. Figņaaaaa.

+11
-1
Atbildēt

0

dzeris49 04.10.2016. 12.06

Muļķuzemē katrs sīks ierēdnītis var pasludināt par valsts noslēpumu jebko, ko tam gribētos noslēpt.

Att. arī atcelt, ja tas viņam nav izdevīgi.

+6
-1
Atbildēt

2

    klusais > dzeris49 04.10.2016. 14.12

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > dzeris49 05.10.2016. 06.41

    Tieši tā, dzeri. Šis gadījums ir uzskatāma latvijas tiesiskuma ilustrācija, proti, izplūdusi, nenosakāma robeža starp atļauto un aizliegto. Tas padara likumus par formālu skaitāmpantiņu jebkuram ierēdnim, advokātam, jebkuram gadijumam. Tiesisko rezultātu nosaka citi, slēpti, bet visiem tāpat labi zināmi faktori, ko apstiprināja mūsu visaugstākais apsūdzību uzturētājs ar savu nejauši izteikto sentenci par “rakšanas dziļumu”. Līdz ar to jāatzīst, ka rullējam tāpat kā lielās kaimiņzemes lielajā partijā, ar kuru mēs varam atļauties draudzības un sadarbības līgumus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

sniega_roze 04.10.2016. 19.40

Kas var būt labāk kā pateikt, jā, pazuda, bet nekas jau tur svarīgs nebija. Mums ir vislabākais vadītājs. Kā tas izklausās pēc ausainisma.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu