Zvidriņa turpmāk vadīs Valsts zemes dienestu • IR.lv

Zvidriņa turpmāk vadīs Valsts zemes dienestu

22
Solvita Zvidriņa. Foto: Zane Bitere, LETA

Viņa darbu jaunajā amatā sāks no 19.augusta

Valdība otrdien piekrita Valsts zemes dienesta (VZD) vadītāja amatā iecelt līdzšinējo Veselības ministrijas valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu, vēsta LETA.

Pati Zvidriņa ir piekritusi šādai rotācijai un darbu jaunajā amatā sāks ar 19.augustu.

Tieslietu ministrija norāda, ka Zvidriņai ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē un vadošos amatos – no 1998.gada viņa ir vadījusi Finanšu ministrijas Budžeta departamentu un 2003.gadā iecelta Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieka budžeta jautājumos amatā. Savukārt no 2006.gada viņa bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre, bet no 2012.gada – Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktore.

Pašreizējā amatā viņa iecelta 2014.gadā decembrī, rotācijas rezultātā apmainoties amatiem ar toreizējo Veselības ministrijas valsts sekretāru Rinaldu Muciņu.

Tāpat Zvidriņa, esot VRAA direktores amatā, aktīvi piedalījusies Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveides realizācijā.

Līdzšinējā VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) jūlija beigās iesniedza atlūgumu, savu lēmumu pamatojot ar personīgiem apstākļiem, un tas pieņemts, rūpīgi pārdomājot amata atstāšanai piemērotu brīdi VZD attīstībā.

Baklānes-Ansbergas pēdējā darba diena VZD būs 18.augusts.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu