Pirmo reizi Latvijā – čigānu svinga un džeza zvaigznes „The Rosenberg Trio” • IR.lv

Pirmo reizi Latvijā – čigānu svinga un džeza zvaigznes „The Rosenberg Trio”

34
Čigānu svinga un džeza ģitāristu ansamblis „The Rosenberg Trio" (Nīderlande) un Džonijs Rozenbergs. Publicitātes foto

Mūsdienu spilgtāko čigānu svinga un džeza ģitāristu ansambli „The Rosenberg Trio” (Nīderlande) pirmo reizi Latvijā būs izdevība dzirdēt 12. augustā festivālā „Summertime – aicina Inese Galante”.

Virtuozais ansamblis atskaņos pasaulē zināmākos ģitāristu skaņdarbu, kuros savijas dažādu tautu un zemju mūzika. Trio uz Dzintaru koncertzāles skatuves pievienosies Džonijs Rozenbergs – neatkārtojams Frenka Sinatras repertuāra izpildītājs un reizē meistarīgs džeza ģitārists.

Iedvesmojoties no leģendārā ģitārista Džango Reinharda (Django Reinhardt) un neatlaidīgi attīstot savu dabas doto muzikalitāti, tieši Rozenbergi mūsdienās iemieso čigānu svinga un džeza pašu esenci. Visi ansambļa dalībnieki ir brālēni, kuru vārdi rotā vadošo džeza festivālu afišas, un daudzi no trio ierakstītajiem albumiem izpelnījušies Platīna un Zelta diska statusu.

Melodiju smeldze, īpašais ģitāras skanējums, neatdarināmais stīgu vibrato, gadiem slīpēta saspēle un ansambļa izjūta ir tie raksturlielumi, kādēļ Rozenbergus savos koncertos aicinājuši pievienoties Rendija Krauforde, Lučāno Pavaroti, Šērlija Beisija un citas pasaules slavenības. Trio ir arī gaidīti viesi Kārnegi zālē Ņujorkā, Losandželosas, Vīnes, Monreālas un citu pilsētu lielajās koncertzālēs.

„Summertime” festivālā kopā ar ansambli uzstāsies šarmantas balss īpašnieks, dziesmu autors un ģitārists Džonijs Rozenbergs (Johnny Rosenberg, Nīderlande). Plašu atpazīstamību kā dziedātājs Džonijs guvis 2010. gadā, pateicoties sensacionālajai dalībai televīzijas šovā „Voice of Holland”, kur acumirklī kļuva par publikas favorītu.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu